‘Alım heyetlerinin tek limanı İnegöl olacak’

Yayınlama: 22.07.2024
403
A+
A-

İnegöllü mobilyacıları çeşitli ülkelerden getirdiği alım heyetleri ile buluşturan AGM Ajans, bu kapsamda Etiyopya, Hindistan ve Kenya’dan gelen 12 kişilik toptan mobilya alım heyetini İnegöl’e getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AGM Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Galip Meriç, “İnegöllü mobilyacılarımızı yabancı alım heyetleri ile buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğumuz 3’üncü programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Daha önce Özbekistan Kazakistan ve Tacikistan’dan yabancı alım heyetlerini 45 gün arayla İnegöllü mobilyacılarla buluşturan AGM Ajans, gerçekleştirdiği 3’üncü program ile yeniden gündemde.

Etiyopya, Hindistan ve Kenya’dan alım heyetlerini İnegöl’e getiren AGM Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Galip Meriç, gelen heyetleri İstanbul Hava Limanı’nda karşıladı.






Etiyopya ve Hindistan’dan gelen heyetleri karşılayan Meriç, Kenya’dan gelen misafirleri de karşıladıktan sonra heyetlerin İnegöl’de bir hafta boyunca konaklayacağını, ikili görüşmelerin ardından da mağaza ve fabrika ziyaretlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Meriç, şu ifadeleri kullandı;

“Mobilya sektörü denilince Türkiye’de herkes İnegöl’ü bilir. Son yıllarda özellikle bazı algılar yapılsa da, bu gerçek asla değişmeyecek. Bu anlamda bizler de bu şehre gönül vermiş insanlar olarak elimizi taşın altına koymak istedik. Yurt içi piyasasının yanı sıra özellikle ihracat konusunda bir fikir ortaya koyduk. Ve alım heyetlerini İnegöllü mobilyacılarımızla buluşturarak, hem ihracata hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak için yola çıktık. Ve bu işi başarabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Alım heyetleri ile ilgili bilgiler veren ve önceki programlar hakkında konuşan Meriç,

“Programlarımıza ilk olarak Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan’dan toptan alım heyetlerini getirerek başladık. Bu konuda hem getirdiğimiz heyetlerimiz hem de mobilyacılarımız çok memnun kaldı. Daha sonra yine aynı ülke heyetlerinin ve mobilyacılarımız talebi ile yaklaşık 45 gün ara ile yeniden toptan alım heyetlerini İnegöl’e getirdik. Bu program da amacına ulaştı. Gerçekleştirdiğimiz programlar kapsamında 11 milyonluk ihracat gerçekleşti” dedi.

AGM Ajans olarak 3’üncü programı icra ettiklerini belirten Meriç, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Bu konuda artık tecrübeliyiz. Türki cumhuriyetlerin haricinde şimdi Afrika’ya yöneldik. Etiyopya, Hindistan ve Kenya’dan toptan alım heyetlerini mobilyacılarımızla buluşturmak için heyetlerimizi İstanbul Havalimanı’nda karşıladık. Bugün içinde heyetler İnegöl’de görüşmelere başladı, bir kısmı ise yarın görüşmelere başlayacak. Ben tüm mobilyacı kardeşlerimize görüşmelerin hayır ve bereket getirmesini Rabbimden diliyorum”

ALIM HEYETLERİNİN TEK LİMANI İNEGÖL OLACAK

Meriç sözlerini şu ifadelerle tamamladı;

“Niyetimiz açık. Biz bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah yabancı alım heyetlerinin tek limanı İnegöl olacak. Önümüzdeki aylarda bu konuda İnegöl’ün ne kadar iddialı olduğunu tüm dünya ve sektör temsilcileri fark edecektir. Bir çok alım heyeti ile görüştük. İnegöl’e alım heyetleri akın edecek diyebilirim. Bu bir iddia değil, çünkü görüşmelerimizi tamamladık. Heyetler gelecek. İnşallah bu girişimler hem ilçemize hem de ülkemize hayırlar getirir”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş