Bosna Şehitleri Unutulmadı

Uluslararası Alija Düşünce Derneği, Bosna Hersek´e giderek Bosna Şehitler Günü programına katıldı. Dernek yönetimi Şehitler gününün yanı sıra, Bosna’daki yardıma muhtaç ailelere erzak kolisi yardımında bulundu.

Yayınlama: 19.06.2018
671
A+
A-

Konu ile ilgili konuşan Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, “Davet  edildiğimiz,Bosna Şehitler Günü programına katılım gösterdik. Özellikle bilge liderimiz Alija İzzetbegoviç´in kabrine protokol nezdinde çiçek takdim ederek ve merhum Alija İzzetbegoviç ve silah arkadaşlarına Fatiha okuyarak programda hazır bulunduk. Cumhurbaşkanlığı konsey üyesi merhum Alija İzzetbegoviç´in oğlu Bakır İzzetbegoviçile bayramlaşarak sohbet ettik. Bakir İzzetbegoviç´e derneğimizi anlattık. Kendileri bize gayretimizden ötürü teşekkür etti. Bosna konusunda, özellikle Alija İzzetbegoviç´in fikirlerinin doğru aktarılması  konusunda yapılan çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkürlerini  ileterek uygun bir zaman diliminde makamına davet ederek, nezaket ve incelik gösterdiler.Programda kovacı şehitliğinde Alija izetbegović kabri başında Kur´an tilaveti ve Bosna için birlik, beraberlik ve kardeşlik için dualar edildi” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Uluslararası Alija Düşünce Derneği, Bosna’daki yardıma muhtaç ailelere de umut oldu. Dernek yönetimi tarafından yarım sever İnegöllülerce hazırlanan yardım kolileri Bosna’daki ailelere teslim edildi.






 

MUHTAÇ AİLELERE YARDIM KOLİSİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, ” Uluslararası Alija Düşünce Derneği tüzüğündeki belirtilmiş olan misyon çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine şefkat elini Uzatmaya devam ediyor. Bu ihtiyaç sahiplerinden yalnız yaşamakta olan teyzeler, dedeler ve gençler bulunmakla birlikte, özellikle yetim ve kimsesiz yaşayan  Srebrenitca, bölgesinde, yakınları  şehit edilen ve Bosna savaşı sonrası  Srebrenitca’dan taşınarak  Bosna’nın farklı bölgelerine yerleştirilen ailelere ulaşmış bulunmaktayız. Gerçekten Ramazan ayının bereketini fırsat bilerek yapmış olduğumuz birçok etkinliğin yanında küçük dolmuşlarımız devam ediyor. Derneğimizin yönetim kurulu üyelerinin desteğiyle, yine hanım kollarımızın desteğiyle, gençlik kollarımızın desteği ile bir araya geldiğimizde özellikle Bosna’daki gerçekten muhtaç sahibi aileler için bir yardım kampanyası başlatma kararı almıştık. İşte bu vesileyle şu anda Bosna Hersekte’yiz ve köy köy gezerek gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişilere ulaşmaya çalışıyoruz. Onlara yardım eli uzatıyor, tanışıyor sohbet ediyor, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabii bu bağlamda bizler Uluslararası Aliya Düşünce Derneği olarak yönetim kurulunda görev alan bütün arkadaşlarımıza, bu güzel çalışma içerisinde yanımızda olmalarından dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. STK sorumluluk anlayışımızdan hareketle, sağa sola bakınmadan çalışmalarımıza odaklandık” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş