İnegöl Belediyesi, endüstriyel atıkları ve inşaat molozlarını uygun olmayan yerlere gelişi güzel bir şekilde atana kişi veya kurumlara dur demek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara daha temiz ve güzel bir İnegöl bırakma adına şehrin dört bir tarafında çalışmalarına ara vermeden devam eden İnegöl Belediyesi, çevre kirliliğine yol açanlara karşı adeta savaş başlattı. Bu kapsamda tüm birimleriyle sahada olan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin takip ve denetimleri sonucu ocak ayı boyunca çeşitli nedenlerle çevre ihlallerine sebep olan 18 kişi veya kuruma 10.073 TL tutarında idari para cezası yazıldı.
“BU GÜZELİM ŞEHRE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Gelişi güzel şekilde yerlere atılan endüstriyel atık ve inşaat molozları hakkında açılamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüze değer katmak ve örnek bir şehir olgusunu tüm dinamiklerimizle yerine getirmek için şehrin dört bir tarafında ekiplerimiz 7/24 çalışmaya devam ediyor. İnsanı merkeze aldığımız hizmetlerimizde çevre ve çevre temizliği bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımızın çevreye karşı daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Ayrıca bu güzelim şehre geleceğimiz olan çocuklarımız için sahip çıkmamız gerektiğini unutmayalım” şeklinde konuştu.
“ÇEVRE TEMİZLİĞİ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ”
Temiz bir çevre ve temiz bir şehir, yaşanabilir bir kent oluşturma adına aralıksız bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz diyen Taban, “Çevre ve çevremizin temizliği konusunun bizim kırmızı çizgimiz. Bu kapsamada Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan takip ve denetimler sonucu ocak ayı boyunca çeşitli nedenlerle çevre ihlallerine sebep olan 18 kişi veya kuruma 10.073 TL tutarında idari para cezası yazıldığını hatırlatmak isterim. Bu konuda hiçbir kurum veya kişiye müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.
YAPTIRIMLARIMIZ OLACAK
İnegöl Belediyesi olarak çevre ihlalleri konusunda görev ve yetki alanımıza giren konularda ceza yazarken çevre mevzuatı gereğince işlem yapılması gereken hususların tespit edilerek Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne veya Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bildirildiğini ifade eden Taban, “Özellikle işyerinden çıkan endüstriyel atıkları veya inşaat molozlarını lisanslı firmalara vermek suretiyle bertaraf etmek yerine dere kenarlarına, boş arazilere veya doğal ortamın herhangi bir alanına atarak adeta bir çevre faciasına neden olan kişi ve kurumları bundan sonra daha sıkı bir takip ve denetimle tespit ederek, çevremizi kirleten kişi ve kurumlara karşı gerekli işlem ve yaptırımları yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Bu denetimler sonucu son olarak İsaören Mahallesinde dere kenarına inşaat molozu döken bir şahsa 5 bin TL idari para cezası ve 350 TL temizlik ücreti yazılarak molozların dökülen yerden kaldırıldığını belirten Taban, “ Tüm ilçe halkımızın temiz bir çevre, temiz bir şehir hassasiyeti ile hareket ederek, atıklarını yasalara uygun bir şekilde bertaraf etmeleri gerekmekte. Aksi takdirde Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan takip ve denetimler neticesinde bu konuda gerekli yaptırım ve işlemlerin eksiksiz bir şekilde uygulanacağını buradan bir kez daha hatırlatır, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.