CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin: “Buğday taban fiyatı en az 13 lira olmalı”

Yayınlama: 12.06.2024
16
A+
A-

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday alım taban fiyatını 9,250 lira olarak açıklamasına sert tepki gösterdi. Şahin, buğdayın taban fiyatının en az 13 lira olması gerektiğini belirterek, fiyatların yeniden güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan buğday taban fiyatının geçen yıla göre sadece yüzde 10 artış gösterdiğine dikkat çeken Şahin, çiftçilerin karının bu şekilde mümkün olamayacağını vurguladı. Şahin, geçen bir yıl içinde ekmek fiyatlarının %100, mazot fiyatlarının ise %55 arttığını hatırlatarak, buğday taban fiyatındaki artışın çiftçiyi yeterince desteklemediğini belirtti.

Başkan Şahin, “Çiftçimiz desteklenmiyor, kaderine terk ediliyor ve hükümet bütün işlerde yaptığı gibi tarımda da, ‘Başınızın çaresine bakın, ne haliniz varsa görün’ diyor” şeklinde konuştu.






Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Şahin, taban fiyatın en az 13 lira olarak revize edilmesi gerektiğini ve hükümet yetkililerinden bu konuda adım atılmasını beklediklerini ifade etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde, Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alım taban fiyatını 9,250 olaraka açıkladı. Geçen sene bu buğdayın alım fiyatı 8,250 olarak açıklanmıştı. Aradan geçen tam 1 yıl oldu. Bir yıl üzerinde ekmek 5 liraydı, şuanda 10 liraya satılıyor. Mazot 27 liraydı, şuanda 42 lira ama buğday nedense 8,250 liradan 9,250… Tüm girdiler en az yüzde 50, yüzde 100 artmışken, çiftçimize verilen değer bu kadar; yüzde 10 civarında artışla, çiftçimize taban fiyat açıkladılar. Bir de bu taban fiyat en iyi buğdaya verilen fiyat. Çiftçimiz desteklenmiyor, kaderine terk ediliyor ve hükümet bütün işlerde yaptığı gibi tarımda da, ‘Başınızın çaresine bakın, ne haliniz varsa görün’ diyor. Çiftçinin bu durumda kar etmesi mümkün değil. Onun için taban fiyatın en az 13 liradan açıklanmalıydı. Tekrar revize edilmesi lazım. Tekrar bir fiyat güncellenmesi yapılması lazım. Bunu hükümetin yetkililerinden bekliyoruz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş