Çiftçi eğitim seminerleri İsaören’den başladı

Sanayi şehri unvanının yanında tarım potansiyeliyle de adından söz ettiren İnegöl’de, İnegöl Belediyesi kış sezonunu verimli geçirebilmek adına çiftçi eğitim seminerlerinin startını verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği işbirliğinde geçmiş yıllarda da düzenlenen çiftçi eğitim seminerleri, bu yıl İsaören Mahallesinde Şeftali yetiştiriciliği bakım ve budama kursu ile başladı.

Yayınlama: 19.12.2018
949
A+
A-

Nitelikli tarım hedefiyle kırsal mahallelerde bu alanda çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kış sezonunu çiftçileri eğiterek geçirecek. Geçmiş yıllarda da düzenlenen ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Ziraat Odası ile Muhtarlar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerlerinin startı dün akşam İsaören Mahallesinden verildi.

 

Kış aylarını değerlendirmek, çiftçiye devlet gücünün yanlarında olduğunu göstermek, üretilen ürünün verim ve kalitesinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında İsaören Mahallesinde Şeftali yetiştiriciliği bakım ve budama kursu düzenlenirken, kursa; Karakadı, Çayyaka ve Kestanealan mahallelerinden de üreticiler katılım gösterdi.






 

1 BUÇUK AY SÜRECEK

Sezonun ilk çiftçi eğitim seminerine Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, belediye meclis üyeleri, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman da katıldı. Vatandaşları da yoğun ilgi gösterdiği kurs başlangıcında bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “İnegöl Belediyesi olarak kış mevsiminde de çiftçilerimizle birlikte olabilmek ve çiftçimizin kış dönemini dolu dolu geçirebilmek adına çeşitli eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu sene de İsaören mahallemizde şeftali yetiştiriciliği ile ilgili bir kurs başlatma kararı aldık. Bunu sadece İnegöl Belediyesi olarak değil, paydaşlarımızla yapıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve Muhtarlar Derneğimiz ile inşallah yaklaşık 1 buçuk ay sürecek kursumuzu yapacağız. İnşallah mahalle halkımıza faydalı oluruz” dedi.

 

AMACIMIZ TERECİYE TERE SATMAK DEĞİL

Amaçlarının tarımdaki yeni teknoloji ve gelişmeleri çiftçilere aktarmak olduğunu kaydeden Yiğit; “Daha önce yaptığımız kurslarda da söylediğimiz bir şey var; bizim amacımız tereciye tere satmak değil. Sizler bu işi biliyorsunuz ama malum teknoloji gelişiyor. Ya da atlamış olduğunuz ufak tefek bilgiler olabilir. Bunları sizler tekrar hatırlatmak adına bu seminerleri düzenliyoruz. İnşallah yapacağımız eğitimlerin sizlere katkısı olur. Bizler bunun katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

192 SAATLİK EĞİTİMDEN GEÇECEKLER

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren de “Her yıl İnegöl Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği olarak organize bir şekilde kış sezonlarında her kırsal mahallede kendi üretim potansiyeline göre eğitimler veriyoruz. Geleneksel hale gelmiş bu eğitim programları kapsamında yine sizin köyünüzde en çok yetiştirilen ürün olan şeftali ile alakalı eğitim vermek için burada toplandık. Eğitimimiz 192 saatlik bir programı kapsıyor. Bu program kapsamında şeftalinin yeniden bahçe tesisinden tutun da pazarlama aşamasına kadar bütün konularını ele alıp anlatacağız. İnşallah hayırlı olur. Buradaki amacımız sizlere yenilikleri ve değişimi anlatmak. Günümüz şartları artık değişiyor; üretim metotları değişiyor, farklı ilaçlar çıkıyor, farklı budama teknikleri veya farklı pazarlar çıkıyor. Biz de bunları anlatmak için inşallah kursumuzu gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

Kaymakam Şükrü Görücü de tarıma ve İnegöl’e ilişkin görüşlerini ifade eden bir konuşma yaptı. Mahalle sakinleriyle sohbet eden Kaymakam Görücü, eğitimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş