Çitli’de balık ölümleri için tespit çalışmaları başladı

Yayınlama: 24.08.2024
162
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Çitli Mahallesi’nde yaşanan çevre sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çitli Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, köylerinde uzun süredir devam eden ve ciddi sağlık sorunlarına yol açan dere kirliliği konusunu gündeme getirdi.

Öztürk, Kurşunlu Mahallesi’nin kanalizasyonunun Çitli Mahallesi’nin etrafından akan dereye karışması nedeniyle oluşan enfeksiyon ve balık ölümleri gibi olayların çözümü için Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerini köye davet ettiklerini belirtti.

Öztürk, konunun yerinde incelenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretin ardından, Buski Genel Müdürü Güngör Bey’i makamında ziyaret ettiğini ve köyün 10 yılı aşkın süredir temizlenmeyen su deposunun temizlenmesi talebini de ilettiğini ifade etti.

Öztürk, köy halkına yönelik yaptığı açıklamada, su deposunun temizliği konusunda havaların serinlemesiyle birlikte gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını ve temizliğin gerçekleştirileceğini belirtti. Kanalizasyon sorununa ilişkin olarak ise henüz nihai bir sonuç beklediklerini kaydeden Öztürk, “Sorunun patlak mı yoksa kanalizasyon hattının dereye verilmesiyle mi ilgili olduğunu araştırıyoruz. Sonuçlar geldikten sonra gerekli adımlar atılacak” dedi.






Muhtar Öztürk, köy halkına dereye girmemeleri konusunda uyarıda bulunarak, özellikle çocukların dereye girmesinin engellenmesini istedi. Sorunların çözümü için mücadeleye devam edeceklerini belirten Öztürk, “Sorunlarımızın çözümü için üzerine gitmeye tam gaz devam inşallah” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş