CUMHURiYET’TEN ANLAMLI PROJE; “ÇINARLARIN iZiNDE”

2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim Yılında uygulamaya konulan, ‘Çınarların İzinde’ isimli proje, Cumhuriyet İlkokulu’nda hayat buldu. Okulda öğrenimlerini sürdüren öğrenciler, bu kapsamda mahalledeki yaşlıları ziyaret etti.

Yayınlama: 01.11.2019
496
A+
A-

Cumhuriyet İlkokulu’nda uygulamaya konulan projelerden olan “Çınarların İzinde” adlı projenin ilk etkinliği gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrencilerle, okulun bulunduğu mahalledeki yaşlılar ziyaret ediliyor.

 

Yapılan ziyaretlerde öğrenciler, mahalledeki yaşlıları ziyaret ederek çeşitli hediyeler götürürken, onlarla yakından ilgilendi. Ayrıca öğrenciler, onların çocukluk hayatları ile ilgili çeşitli sorular sorarak, geçmiş zamanla ilgili bilgiler edinmeye çalıştılar.






 

Proje koordinatör öğretmeni Melek Görükmez, bu proje sayesinde öğrencilerde büyüklere karşı ilgi ve alaka oluşturmaya çalışarak, onların kendilerini değerli hissetmelerini amaçladıklarını söyledi.

 

Okul Müdürü Ahmet Demir ise, bu tür toplum hizmeti çalışmaları ile öğrencilere toplumsal değerlerimizi aktarmayı hedeflediklerini, ayrıca medeniyetimize göre bereketin anahtarı olarak görülen yaşlılara hizmet ve saygının toplumsal bir görev olduğunu, bu anlamda okulların bu değerlerin öğretilmesinde önemli işlevlerinin olduğunu söyledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş