DOĞA SPORLARINDA YENİ KURSLAR BAŞLIYOR

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin (Dostum) bünyesinde Sportif Tırmanışı ve Kamp Eğitimi kursları için kayıtlar devam ediyor. Doğa ile buluşma adına gerçekleştirilecek eğitimler ücretsiz bir şekilde verilecek.

Yayınlama: 05.05.2017
729
A+
A-

İnegöl’ün tabiat güzelliklerini ortaya çıkartmak ve doğa sporlarında ilçemizi öncü merkezlerden biri haline getirme hedefiyle çalışmalara devam eden Dostum kapsamında çeşitli doğa sporları branşlarına yönelik eğitimler verilmeye devam ediliyor. Doğa sporlarının çekim merkezi olan Dostum, İnegöl’ün doğa turizmin gelişmesi noktasında adeta bir üs görevini yerine getiriyor. Bu kapsamda son olarak İnegöllü çocukların ve gençlerin doğa ile tanışmaları, spor ile zamanlarını değerlendirmeleri düşüncesiyle Sportif Tırmanışı ve Kampçılık Eğitimi kurslarının kayıtları alınmaya başlandı.

 

“DOSTUM İLE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”






İnegöl’ün saklı kalmış güzelliklerini öne çıkartmak için önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ün Turizm ile anılması noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bacasız sanayi dediğimiz turizmden şehrimizin hak ettiği payı alması noktasında tüm dinamiklerimizi harekete geçirerek çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Turizm alanında öne çıkarmak istediğimiz önemli merkezlerimizden birisi de tabi ki Dostum. Dostum ile kısa bir sürede epey yol aldığımızı düşünüyoruz. Dostum’da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu içinde barındıran 12 branşımız var. DOSTUM; Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki belediyemizin mega projelerinden biri olan ve İnegöl’ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız.”

 

SPORTİF TIRMANIŞI VE KAMPÇILIK EĞİTİMİ

Bugüne kadar çeşitli branşlarda kurslar açarak İnegöl halkını doğa sporları ile tanıştıran ve doğadaki yaşam koşullarına hazırlayan DOSTUM’un Sportif Tırmanışı ve Kampçılık eğitimi adı altında yeni kurslar açmaya hazırlandığını belirten Aktaş, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin Dostum ile tanışmaları, merkezimiz bünyesindeki doğa sporları branşları ile yakinen ilgilenmeleri bizim için olmazsa olmazlardan. Bu kapsamda sportif tırmanışı ve kampçılık eğitimi alanında yeni kurslar açmak istedik. Kurs başvurularımız başladı. Sportif Tırmanışı kursumuza 8-15 yaş aralığındaki çocuklarımızın başvurusunu alacağız. Eğitimlerimiz Kültür Park içindeki Belediye Spor Salonunda oluşturduğumuz tırmanış duvarında yapılacak. Kampçılık eğitimi için ise 11-18 yaş aralığındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin başvurularını alacağız. Eğitimlerimiz Yeniceköy’deki Dostum Merkezimizde yapılacak. Tüm eğitimlerimiz ücretsiz bir şekilde verilecek. Eğitim için veli izin belgesinin doldurulması gerektiğini buradan belirtmek isterim. Ayrıca kurslarımız için başvuru formları Lazlar Camii karşısındaki Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi ile kültürpark içerisindeki Belediyespor salonundan  temin edilebileceği gibi, www.dostum.org.tr adresindeki kurs başvuru formunun doldurulması da kurslara başvuru için yeterli olacak. Ayrıca doğa tutkunları bu adresimizden diğer kurslar ile alakalı bilgilere  ulaşabilirler. Kurs kayıt ile alakalı 0224 777 05 50 nolu telefondan bilgi de alınabilir.”

 

Aktaş son olarak, “Dostum bünyesinde İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimize yönelik olarak hayata geçireceğimiz Sportif Tırmanışı ve Kamp Eğitimi kurslarımızın şimdiden tüm doğa tutkunlarına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sporla dolu günler temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş