Edebey’de değişim rüzgarı okulu baştan aşağı yenilediler

Yayınlama: 30.09.2024
211
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Edebey Mahallesi bulunan ve neredeyse harabeye dönen Edebey İlk ve Ortaokulu, Kıran ve Edebey halkı ile okul yönetiminin el ele vermesi ile adeta bir koleje dönüştü. Okulun fiziki değişimi herkesi şaşırtırken, öğrenciler ise okullarının yeni görüntüsünden mutlu oldu.

Kıran ve Edebey Mahallelerinin muhtarları, okullarındaki tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından gözle görülür bir değişim yaşandığını belirten bir ortak basın açıklaması yaptı.

Muhtarlar, okullarındaki tamirat ve tadilatların çatıdan tabana kadar etkili olduğunu vurgulayarak, “Okulumuzun en son haliyle adeta bir kolej havasına büründüğünü gördük. Bu iyileşme, çocuklarımızın okula olan ilgisini artırdı. Fiziki olarak gördüğümüz bu gelişmeler, okulumuzda mental anlamda da olumlu etkiler yarattı. Çocuklarımız disipline oldu; okula zamanında gidiyor, zamanında dönüyorlar” şeklinde konuştu.






Açıklamada, okul yönetiminin ve öğretmenlerin öğrencilere ve velilere daha yakından ilgi gösterdiği ve bu durumun mahallede bir eğitim heyecanı yarattığı belirtildi. “Kayapınar ve Kıran mahallelerinden taşımalı olarak okula gelen köy halkı da bu heyecana katıldı. Okulumuzda hafta sonları Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) düzenleniyor ve hafta içi egzersiz çalışmaları yapılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Muhtarlar, bu olumlu değişimlerin devam etmesi halinde okullarının İnegöl’de akademik, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda adından söz ettireceğine inandıklarını belirterek, “Bu güzel ortamı yaratan, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan okul müdürümüze, müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve hizmetlilerimize teşekkür ederiz. Bizler de mahallelerimizin muhtarları olarak her zaman destekçileri olacağız” dediler.

Muhtarlar, son olarak amaçlarının sadece günü kurtarmak değil, geleceği inşa etmek olduğunu belirterek, sürekli gelişimi ve değişimi takip ederek her alanda kalite ve başarı sağlamak isteyen okul idaresini onurlandırmak istediklerini vurguladılar.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş