“En büyük ihanetlerden biri”

Yayınlama: 12.09.2024
36
A+
A-

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin yıl dönümünde, Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Enes Üçkardaş, darbeyi sert bir dille eleştirerek açıklamalarda bulundu. Üçkardaş, 12 Eylül’ü Türk milletine ve Ülkücü harekete yapılmış en büyük ihanetlerden biri olarak nitelendirdi.

Enes Üçkardaş, açıklamasında darbe döneminde Ülkücü Hareketin yaşadığı zulme dikkat çekti. “Bu karanlık süreçte, başta Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere, binlerce vatansever Ülkücü zulme, işkenceye ve adaletsizliğe maruz kalmıştır” diyen Üçkardaş, 12 Eylül’ün sadece bir siyasi hamle olmadığını, Türk milletinin geleceğini şekillendirmeye çalışan Ülkücülerin haince susturulma çabası olduğunu belirtti.

“Darbeciler Haince Susturmak İstediler”

Darbecilerin, Ülkücü Hareketi susturabileceklerini sandığını ifade eden Üçkardaş, “Ancak unuttukları bir şey vardı: Bu millet, Başbuğ Türkeş ve onun yetiştirdiği yiğitlerle asla boyunduruk altına alınamaz” dedi. Üçkardaş, bugün hala dimdik ayakta olduklarını vurgulayarak, bunun, şehitlerin kanıyla yazılan destanın ve Alparslan Türkeş’in liderliğinin bir eseri olduğunu ifade etti.






“Başbuğ Türkeş ve Şehitlerimize Minnettarız”

Enes Üçkardaş, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Ahlaklı nesillerin yetişmesine vesile olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Ülkücü şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” Darbecilerin tarihin kara sayfalarında ihanetin sembolleri olarak anılmaya mahkum olduğunu vurgulayan Üçkardaş, Ülkücü Hareket’in, Alparslan Türkeş’in izinde dimdik ayakta durmaya devam edeceğini belirtti.

HABER: ALİ RAŞİT BACAK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş