Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Erdoğlu, İnegöl Devlet Hastanesi’nde eksikliklerle ilgili basın açıklamasında bulundu. Eroğlu basın açıklamasında, “İnegöl’de bırakın kalp ameliyatını basit bir anjiyo için bile hastalar Bursa’ya sevk ediliyor. Çocuk psikiyatrisi olmadığından özellikle engelli aileleri sürekli Bursa’ya gitmek zorunda kalıyor” dedi.
Eroğlu, yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
İŞ KAZALARI YOĞUN ANCAK PLASTİK CERRAHİ YOK
“Bugün İnegöl’ümüzde sağlık alanında üç büyük sorun yaşıyoruz.
Bunlardan birincisi poliklinik eksikliği. İnegöl bir sanayi şehri. İnegöl mobilyanın başkenti. Netice olarak bu da İnegöl’de ciddi bir iş kazası yoğunluğunu oluşturuyor. Genellikle yaralanmalar acil plastik cerrahi müdahale gerektirecek nitelikte oluyor. Maalesef İnegöl’de bir plastik cerrahi bölümü yok. İş kazası olduğu zaman işverenler doğrudan personellerini Bursa’daki hastanelere ve genellikle de müdahalede geç kalınmaması için özel hastanelere götürmek zorunda kalıyor”
DEVLET HASTANESİ SANKİ BÜYÜK BİR ACİL SERVİS GİBİ ÇALIŞIYOR
“Yine İnegöl’de bırakın kalp ameliyatını basit bir anjiyo için bile hastalar Bursa’ya sevk ediliyor. Çocuk psikiyatrisi olmadığından özellikle engelli aileleri sürekli Bursa’ya gitmek zorunda kalıyor. Bunların dışında kapatılan kemoterapi bölümü de kanser tedavisi gören hastaları mağdur etmiş durumdadır. Özetle İnegöl Devlet Hastanesi sanki büyük bir acil servis hastanesi gibi çalışıyor. Acil müdahale sonrası önemli rahatsızlıklar doğrudan Bursa’ya sevk ediliyor”
DOKTOR SAYISI AZ, RANDEVU BİLE ALINAMIYOR
“İkinci sorun poliklinik eksikliğiyle birlikte, mevcut polikliniklerden randevu alınamaması. Özellikle cildiye, psikiyatri, kulak burun boğaz ve göz gibi polikliniklerden randevu alınamamakta. Evet, randevu sistemiyle kuyruktan kurtulduk derken bu sefer de sağlık hizmetini alamaz olduk. Bu sebeple mecburen hastalar özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar”
OTOPARK YETERSİZ
“Üçüncü sorun ise otopark yetersizliği. Maalesef açıklamamızın başında dile getirdiğimiz yer seçimiyle ilgili hatanın doğal sonucu olarak bugün hastane ve etrafındaki sokakların tamamında bir karmaşa ve trafik yoğunluğu yaşanıyor. Başhekimliğimize pandemi sürecinde yaptığımız bir ziyarette kendileri de hastanenin bir şekilde genişlemesi gerektiğini, yeni alanlara ve ek hizmet binalarına ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Kendilerine burada n teşekkür etmek istiyorum. Sorunların çözümü için büyük çaba sarf ediyorlar. Ancak tüm bu sorunlar karşısında bürokratik olarak maalesef somut bir proje veya hazırlık göremiyoruz. İnegöl’lü bir vekilimizin olmasına rağmen geçtiğimiz haftalarda Bursa’dan başka bir milletvekilinin konuyla ilgili gelip sadece bilgi aldığını gördük”
EK HİZMET BİNASI ŞART, MEVCUT BİNA ANCAK POLİKLİNİK VE ACİL HİZMETE YETİYOR
“Maalesef yanlış yere inşa edilen hastanenin bu saatten sonra yıkılarak başka yere taşınması kamu ekonomisi açısından doğru olmaz. Hastanenin mevcut alan içinde genişlemesi de o alanla ilgili yoğunluğu daha çok artıracaktır. Bu sebeple özellikle yataklı hasta bölümü ile uzun süreçli müdahale gerektiren birimler yeni İnegöl bölgesine veyahut da Alanyurt bölgesine bir ek hizmet binası yaparak taşınabilir. Taşınan alanının etrafında en az üç katı kadar da bir genişleme bölgesi ve otopark alanı şimdiden revize edilmelidir. Bunun dışında günlük poliklinik hizmetleri, acil servis hizmetleri mevcut binada devam ettirilebilir”
MEVCUT HASTANENİN YANI YEŞİL ALAN VE YER ALTI KAPALI OTOPARK OLARAK REVİZE EDİLMELİ
“Hastanenin yanında stadyum, kapalı spor salonu ve spor sahasını içeren bir alan bulunmakta. Bu alanda aynı zamanda Cumartesi günleri pazar kurulmakta. Bu alanda yapılacak bir revizyon ile alanın tamamı park olarak düzenlenip alanın altına büyük bir kapalı otopark inşa edilebilir. Bu da özellikle o bölgede oluşan karmaşayı büyük oranda azaltacaktır”
ADLİYEDE YER OLMADIĞİ İÇİN KORİDORLAR ODA YAPILIYOR
“Değerli basın mensupları, benzer sorun maalesef yeni yapılan adliye binasında da yaşanmaktadır. Adliyede yeni açılan birimler için yer sıkıntısı olduğundan şu an koridorlar kapatılarak odalar oluşturulmaktadır. Bu yapılan ek alanların mevcut imar mevzuatına uygun olup olmadığını da şu aşamada bilmiyoruz”
İSTİŞAREYİ TABANA YAYIN
“Özetle kısa vadeli düşünülerek günü kurtarma amaçlı yapılan yatırımların hepsi bugün birer birer atıl duruma geliyor. Bu sebeple başta İnegöl Milletvekilimiz olmak üzere tüm idarecilerimize sesleniyoruz: Günü kurtarmak, sırf yapmış gibi olmak için değil, uzun vadeli olarak sorunlara çözümler bulmak için kafa yorun. Bunu da tek başınıza veyahut da etrafınızdaki iki üç kişinin görüşüyle yapmayın. İstişareyi tabana yayın. Bir proje yapacaksanız veya bir sorun varsa siyasi partiler olarak bizlere, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve en önemlisi idareden bağımsız çalışan liyakat sahibi bilirkişilere danışın. Böyle yapıldığı zaman yapılan işlerde isabetli sonuçlar alınacağını unutmayın”
HABER: SERHAT ÇİÇEK