İnegöl Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO’nda düzenlediği gençlerle buluşma programında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ülke yönetiminde gençlerin sözünün önemine vurgu yaparak “Dönüp tarihimize baktığımızda fotoğraf çok net. 14 yaşında bir Fatih Sultan Mehmet’i görüyoruz koca bir imparatorluğun başına gelen. Bugün bunlar niçin olmasın” dedi.
İnegöl Belediyesi, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik gençlerle buluşma programı kapsamında 24 yaşındaki genç yazar Bilal İşgören’i İnegöl MYO öğrencileri ile buluşturdu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda genç yazar İşgören, tecrübe ve fikirlerini paylaştı.
İNEGÖL BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın da katıldığı programda İnegöl MYO Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek kısa bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi’nin kurumlarına her zaman destek olduğunu ifade eden Şimşek, “Gençlerle kariyer etkinlikleriyle ilgili, mesleki anlamda çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklerle ilgili bugün yine burada buluştuk. Katılımları ve destekleri için İnegöl Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi her zaman kültürel ve sosyal konularda, kariyer rehberliği veya diğer konularda hep bizim yanımızda oldular. Bu zamana kadar talepte bulunduğumuz hiçbir konuyla ilgili geri çevrilmedik. Ben Başkanımız Alinur Aktaş’a, Başkan Yardımcımız Alper Taban’a teşekkür ediyorum. İnşallah bugün de iyi bir seminer olacaktır” dedi.
BU ŞEHRİ SİZLERLE BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da öğrencilere yönelik bir selamlama konuşması yaptı. Kendilerinin de aynı sıralardan geçtiğini hatırlatan Taban, “Bizler de sizlerin yürüdüğü bu yollardan geçtik. Sizlerin yanındayız. Sizlerin yerine geçip öyle düşünüyoruz ne yapabiliriz, neler üretebiliriz şehrimize ve ülkemize daha fazla ne katabiliriz noktasında. Bu şehri hep birlikte yönetmek istiyoruz. Gençlerimizi önemsiyoruz” dedi.
GENÇLERİMİZİN ELİNİN HER ALANA DEĞMESİ GEREKİYOR
Konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referandumun gençleri ilgilendiren seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusuna da değinerek tarihimizden örnekler veren Alper Taban, “Malum son dönemde anayasa konusu gündemde ve bununla alakalı herkesin bir fikri var. 16 Nisan’da bir referandum gerçekleşecek ve bu konuda herkes kendi fikrini ortaya koyacak. Böyle umut ediyoruz. Bu süreçte gözlemlediğim konulardan bir tanesi seçilme yaşının 18’e düşürülmesiyle alakalı. Bazen şu sorularla da karşılaşıyoruz aynı zamanda siyasi bir yönümüzde olduğu için. Neden 18 yaş? Yani 18 yaşındaki bir genç ne yapabilir, ne verebilir gibi. Ama dönüp tarihimize baktığımızda fotoğraf çok net. Her şeyi çok açık görebiliyoruz. Bugün gençlerimize daha fazla güvenilmesi gerektiğini geçmişimize bakarak daha iyi anlıyoruz. 14 yaşında bir Fatih Sultan Mehmet’i görüyoruz koca bir imparatorluğun başına gelen. Beraberinde bir kadrosunun ve yanında hocası Akşemsettin’in olduğunu görüyoruz. Nihayetinde bugün bunlar niçin olmasın, niçin gerçekleşmesin. Çok daha güzelleri olabilir. Ben şunu çok iyi gördüm ki gençler gençlerle çok daha güzel iletişim kurabiliyor, yetişkinler yetişkinlerle çok daha güzel iletişim kurabiliyor, bayanlar bayanlarla ve yaşlılar yaşlılarla çok daha iyi iletişim kurabiliyor. Dolayısıyla gençlerimizin de her aşamada, her alanda elinin değmesi gerekiyor. Çünkü çok büyük bir kitle. Hem bugünlerin hem de yarınların teminatı olduğunu düşünüyorum. İyi ki varsınız. İnşallah bugün de güzel bir program olacak. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.
YAPMAKTAN ZEVK ALDIĞINIZ İŞLERİ YAPIN
Selamlama konuşmaları sonrası genç yazar Bilal İşgören kürsüye çıkarak kendini tanıttı. Ardından gençlere tavsiye niteliğinde aktarımlar yapan İşgören, öğrencilere sadece okudukları alanlarla ilgili sınırlı kalmalarını belirterek kendisinin de ilahiyat mezunu olduğunu ancak yazarlık yaptığını belirtti. İşgören, herkesin sevdiği işle uğraşmasının olumlu sonuçlar doğuracağını kaydederek “Biz üniversite mensupları, öğrenciler olarak alanımızla ilgili bir şeyler yapıp iyi bir yerlere gelelim şeklinde hayaller kuranlarınız olduğu gibi benim sevdiğim ne var, mutlu nasıl olabilirim ve hırsımdan nasıl arınabilirim diyerek çalışmak ve sevdiklerimize hak ettikleri teveccühü nasıl gösterebilirim amacıyla hareket etmeliyiz. Şu dünya hanesinde kısacık bir ömürde nasıl bir iz bırakabilirim diye çalışır ve gayret ederseniz emin olun ki Allah’ın da talebini yerine getirmiş oluruz. Biz niçin buradayız? Niçin ve neden sorularını her zaman aklınızda ve gönlünüzde bulundurmanız gerekiyor. Düşündüğünüz ve sonrasında yaptığınız her şeyi aklınız ve kalbinizin ortak noktası olan vicdanınızla, aklıselim ile zevki selim ile ve kalbi selim ile yaparsanız, yani bir ilim ile bir irfan ile ve en önemlisi bir sanat ile yaptığınız işin de hazzına bakarak yaparsanız yaptığınız her işten zevk alırsınız. Zevk alınan her işin de neticesinde her zaman olumlu sonuçlar doğuyor. Bu bizim ve bizim geleceğimizin faydasına olacaktır” dedi.
Program öğrencilerin sorularının alınmasıyla söyleşi şeklinde devam ederken, programın ardından Bilal İşgören İMYO öğrencileri için kitaplarını da imzaladı.