HAK-İŞ’e tepkiler çığ gibi… Çifte standart…

Yayınlama: 06.12.2022
1.362
A+
A-

İnegöl’de bir çok üyesi bulunan HAK-İŞ Sendikası, çifte standart uygulamaları ve işçilere karşı ilgisizliği ile gündeme geldi. Durumdan rahatsız olan işçilerin, yakın zamanda toplu istifaya gidebileceği öğrenildi.

İnegöl’de bir çok üyesi bulunan HAK-İŞ Sendikası, son zamanlarda iyice tartışılmaya başladı.

İnegöl’de kadrolu veya kadrosuz farketmeksizin bütün işçiler, bir günlük yevmiyesini haklarını savunması için HAK-İŞ’e verdikleri biliniyor.






Verilen yevmiyeler kadrolu veya kadrosuz gibi sınıflara ayrılmadan alınırken, bazı uygulamalarda çifte standart uygulandığı öğrenildi.

BUSKİ’de kadrolu işçilere hediyeler takdim edilirken, kadrosuz işçilere yönelik herhangi birşeyin yapılmaması işçilerin de tepkisine neden oldu.

HAK-İŞ’e üye olan BUSKİ işçileri, uzun zamandan beri sorunlarını anlatmak için görevlileri beklerken, görüşme talepleri de çeşitli sebeplerle kabul görmedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından HAK-İŞ görevlilerine istifa edeceklerini ileten işçiler, ‘Bekleyin görüşmeye gelelim’ cevabını aldı.

Toplu istifanın önüne geçmek isteyen görevliler, işçilere sendika kartı hediye etmesi, ‘Dalga geçiyorlar’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.

HAK-İŞ’in güvenirliği İnegöl’de sarsıntıya uğrarken, önümüzdeki günlerde toplu istifaların yaşanabileceği öğrenildi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş