İNEGÖL ARMUDU KAPIŞ KAPIŞ

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, yapılan pazar arayışları ve çalışmalarla bu sene soğuk hava deposunda bulunan bin ton Marilla Margarit Armudunun %70’inin tükendiğini ve satışların sürdüğünü belirtti.

Yayınlama: 30.12.2019
946
A+
A-

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, rekoltenin çok iyi olduğu 2019 yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ulu, yapılan stokların %70 oranın tükendiğini ve satışların da geçen yıla oranla farklı bölgelere gerçekleştiğini ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erhan Ulu, İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi olarak, bu yıl stok yaptığımız bin ton civarında Marilla Margarit Armudumuz vardı. Bunun yaklaşık %70’i satıldı. Şuanda elimizde 150-200 ton civarında armudumuz kaldı. Bu yıl farklı bölgelere hitap nettik armutta. Daha önce armudu İstanbul, İzmir ve Antalya’ya gönderiyorduk. Bu yıl yaptığımız girişimlerle, bazı çalışmalarla Düzce, Bolu, Zonguldak ve Samsun’a da gönderiyoruz. Bu hafta içerisinde de paketleme yaptığımız ürünleri Zonguldak’a göndereceğiz nasipse” dedi.






 

Fiyatlardan memnun olduklarını belirten Ulu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Piyasa durgun ama fiyatlar bizi memnun ediyor. Armut şuanda 2 TL ile 2.2 TL arasında devam ediyor. Bizim şuanda armut olarak bu sene rekoltemiz güzel. Soğuk hava depolarının da verimli olmasından dolayı güzel oldu”

 

Ulu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Kış sezonunda olmamıza rağmen havalar sıcak gittiği için depolarda elektrik kullanımı arttı. Dışarısı sıcak, depoda malı soğukta tutmak için fazladan elektrik kullanıyoruz depolarda. Bu da bizim masrafımızın artmasına neden oluyor. Bunun haricinde kooperatiflerde bizim en büyük sıkıntımız elektrik fiyatları ve KDV. Biz büyüklerimizden özellikle bu konularda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş