iNEGöL GENÇLiK MERKEZi HiZMETLERiNi SüRDüRüYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı İnegöl Gençlik Merkezi hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, gençlere yönelik bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini, bunlardan en önemlisinin de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklediği öğrenci değişim programları olduğunu ifade etti. Sadece gençlere yönelik değil, halka açık programlarla vatandaşları da merkezde ağırladıklarını belirten Müdür Erdoğan, kendilerinden talep edilen her konuya el attıklarını, İnegöllü vatandaşl

Yayınlama: 23.09.2017
1.129
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, İnegöl’de bir çok vatandaşın bilmediği ama yaptığı etkinlik ve programlarla gençlere bir çok değeri kazandıran Akhisar’daki İnegöl Gençlik Merkezi ile ilgili bilgiler verdi.

 

AKHİSAR’DA OLMASI AVANTAJ






İnegöl Gençlik Merkezi binasının Akhisar’da yapılmasının bir avantaj olduğunu belirten Müdür Recep Erdoğan, ” İnegöl Gençlik Merkezi 2015 yılının haziran ayından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Gençlik Merkezinde ücretsiz olarak 7 yaştan 29 yaşa kadar gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve ahlaki yönden gelişimlerini destekleyen çalışmalar ve etkinlikler düzenlenmektedir. Gençlerin boş zamanlarını kendileri ve çevreleri için faydalı bir şekilde geçirmelerini ve zararlı ortamlardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla sene boyunca çeşitli akademi çalışmaları ve etkinlikler yapılmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen ücretsiz Gençlik Kamplarına ilçemizden 120 gencin katılımı sağladı Yerimizin Akhisar’da olması nedeni ile sadece bizler Akhisar’da çalışma yapmıyoruz. İnegöl Gençlik Merkezi ismimiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı bir merkeziz. Çalışmalarımız, gençliğin öğrenimleri dışındaki zamanda, ihtiyaçları ne ise devletin imkanlarını kullanarak bu ihtiyaçlarını, sosyal ihtiyaçlarını gidermek. Hedeflerimiz bu.  Sanat, bilimsel, kültürel çalışmalar yapmak. Gençlerimize bu konuda yardımcı olup yön vermek, hedefimiz bu. Hangi alanda yeteneklilerse ya da hangi alanda eğitim almak istiyorlarsa, okulları zamanı dışında onlara özellikle değerler eğitimi kapsamında değüişik eğitimler planlıyoruz. Binanın buraya yapılaması bir bakıma isabet olmuş.  Çünkü burası kozmopolitlik bir yapıya sahip. Ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlar yok aslında. Gençlerimizin okul dışında gidebileceği mekanlar yok. Onun için onların hayatına yön verme adına, burada doğru bir yapıldığını düşünüyorum. Güzel çalışmalar yapıyoruz. Akhisar, TOKİ, Huzur Mahallesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Buradaki gençlerimize mümkün olduğu kadar dokunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

YAZ DÖNEMİNDE YAZ PROGRAMLARI

Yaz döneminde gençlere yönelik yaz programları gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, “Yaz döneminde yaz okullarımız oldu. Burada 2 tane gençlik lideri, bir hizmetli ve 2 tane de sportif eğitim uzmanı var. Asıl kadromuz bunlardan oluşuyor. Bunun yanında Halk Eğitim Merkezi ile yaptığımız protokol çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz her türlü eğitmeni de Halk Eğitim’den alabiliyoruz. Halk Eğitim Merkezi sağolsun bu konuda bizlere çok destek veriyor” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DE KARŞILANIYOR

Gençlik Merkezi’nden sadece gençlerin değil, vatandaşların da çeşitli taleplerini karşıladıklarını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Merkezimizde sadece gençlerle ilgili çalışmalar yapmıyoruz. Aynı zamanda anneleri de eğitmeye calışıyoruz. Yani alanımız ihtiyaç bulunan her alanda geniş bir çerçeve içeriyor. Çocuklarla, kadınlarla, erkeklerle, yani bizden talep eden herkes ile bir çalışma içerisinde bulunuyoruz. Yaz döneminde dediğim gibi çocuklarla onların boş zamanlarındaki değerlendirmelerini yapıp,, ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra, özellikle Kur’an eğitimleri, dini ilimler atölyeleri ve sanatsal atölyeler burada çokça revaçta. Buraya çocuklar seve seve geliyorlar”

 

HİZMET ALANLARIN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

“Merkezimize gelen çocuk ve yetişkin sayısı her geçen gün artarak çoğalıyor” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Önce bizim kim ve ne olduğumuzu bilmiyordu insanlar. Mekana baktıkları zaman camlı bir merkez, güzel bir bina ama ne yapıldığını bilmiyor. Tanıdıkça, gelip ihtiyaçlarını bize bildiriyorlar. Gittikçe artan üyeye sahibiz. Şu anda 2 bin 400, 2 bin 500 kayıtlı üyemiz var. Yaptıklarımız etkinlikleri, yapacağımız etkinlikleri mesaj yolu ile üyelerimize iletiyoruz, hangi alanda ihtiyaçları varsa, o alanda direk bize başvuru yapıp etkinliklerimize katılabiliyorlar. Dediğim gibi sadece Akhisar’da değil, İnegöl’de de bir çok çalışma yapıyoruz. Okullarla işbirliğimiz var. Belediyemiz son derece destek oluyor bize. Belediyenin değişik etkinliklerine de yine gençlerimizi yönlendirebiliyoruz, buraya gelemeyecek olan gençlerimizi. Belediyede de kontrollerini yapıyoruz ve ortak çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaçlarımız ne ise sağolsun belediyemiz yardımcı oluyor.Servis ihtiyaçlarımızı son derece titiz bir şekilde karşılıyor sağolsun. Etkinliklerimiz bazen Bursa’da, bazen değişik illerde ve ilçelerde de olabiliyor. Burada mesela 2 hafta eğitim alan çocuklar, 2 haftanın sonunda mutlaka uygulanacağı alana da ziyaretler yaparak, alanda da uygulama yapıyorlar. Örneğin Anadolu’nun manevi kandilleri diye  bir projemiz var. İnegöl’deki tarihi ve manevi şahısları, yaşadığımız yerdeki bu değerleri biz bilmiyoruz, gittikçe de unutuyoruz. Gençler hele hele hiç bilmiyor. Bir Kasım Efendi, bir İshak Paşa, Turgutalp, Baykoca, Samsam Çavuş gibi isimler ile İnegöl çok değerli bir alan. Bunları gençlerimize anlatıyoruz. Anlattıktan sonra da bu isimlerin mekanlarını ziyaret ettiriyoruz. Bulundukları yerlerde hocalarımız onlara konu ile ilgili, bilgiler veriyor. İnegöl bittikten sonra Bursa geliyor. Bursa’daki yine manevi şahsiyetlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı alıp o mekanlara götürüyoruz” dedi.

 

EN ÖNEMLİ PROJE DEĞİŞİM PROGRAMI

İnegöl gençliği için en önemli projenin yurt dışı değişim programları olduğunu belirten Erdoğan, “İnegöl gençlerinin içinde bulunması gereken bir çok proje var. Bunların bir tanesi, bir bölümünü gerçekleştirdik biz, öğrenci değişim projeleri. Bunlar ekonomik anlamda güzü olmayan gençlerimizi yurt dışındaki mekanları tanıma, oradaki gençlerle kaynaşabilme ve iletişim kurmalarını sağlayan bir çalışma var. Bakanlığımız bunları destekliyor. Yaz başında Karadağ ile bir değişim projesi yaptık. Oradaki gençler Türkiye’yi daha iyi tanıma fırsatı buldu. Bir hafta biz onları burada misafir ettik. Gençlerimiz ile değişik sosyal sorumluluk projeleri yaptılar. Aynı şekilde bizim 40 tane gencimize Balkanları dolaştırarak Karadağ’a götürdük. Gençlerimiz hem Balkan ülkelerini gördüler hem oralardaki arkadaşlarını tanıdılar. Birçoğu Müslüman olan Türk kökenli insanları gördüler. Yani Türklerin sadece Türkiye’de olmadığını anladıklarını ifade ediyor. Öğrencilerin dili ile söyledim. Öğrenciler diyor ki; ‘Biz zannediyorduk ki Türkler sadece Türkiye’de var’ Ama balkanları gördükte sonra Türk toplumunun gerçekten çok büyük bir topluluk olduğunun farkına vardı gençlerimiz. En büyük kazanım da bana göre bu. Bunun yanında yurt dışındaki imkanları, dil ihtiyacını hissederek eğitimlerini ona göre yönlendirmeye başladık gençlerimizi. İnegöl’ün kazanması gereken etkinliklerden birisi de bu. Ufukları değişiyor, hayata bakışları değişiyor. Bunu yaparken bir etkinliğe, bir topluma ait olmanın vermiş olduğu güzellikleri de yaşıyorlar. Örneğin Türkler Balkanlarda çok seviliyor. Türkler, Türkiye’nin dışındaki her yerde bence çok fazla seviliyor ama doğru adımlar atan insanlar seviliyor. O insanlar bunları ayırt edebiliyor. Onun için çok da güzel dostluklarımız var” ifadelerini kullandı.

 

BAKANLIK VE İNEGÖL BELEDİYESİ’NİN

DESTEKLERİ İLE PROGRAMLAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Türki Cumhuriyetler ile iyi ilişkilere sahip olduklarını, Bakanlık ve İnegöl Belediyesi’nin katkıları ile bu bölgelere de gençleri götürdüklerini belirten Erdoğan, “Bunun yanında Türki cumhuriyetler ile iyi ilişkilerimiz var. Yine gençlerimizi Bakanlığımızın ve Belediyemizin imkanları ile ortak çalışmalar ile buralara da götürüyoruz. Ben aynı zamanda Belediyemizin Halk Dansları Genel Sanat Yönetmenliğini yapıyorum. İki arkadaşım ile birlikte Halk Dansları topluluğunun çalışmalarını yapıyoruz. Yine gençleri hem Gençlik Merkezi adına hem Belediye adına orada da eğitiyoruz. Yaklaşık 120 tane dansçımız var. Festivallerde de çok güzel ekiplerimiz sahne alıyor.  Güzel çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimiz de bu güzel şeyleri sahipleniyorlar. Artık eskisi gibi değil. Ciddi çalışma olduğu zaman, sonuca dönük çalışmalar yapıldığı zaman gençler bunun farkına varıyorlar. İçinin dolu olduğunu anladıklarında da sahipleniyorlar. Dışarılarda gezmenin yerine, kendine bir şeyler katabileceği etkinlikleri, yerleri artık takip ediyor gençlerimiz” ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL UYUM VE GENÇLİK KATILIMI

Son olarak Sosyal uyum ve gençlik katılımı projesi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF’in ortaklığında yürütülen ‘Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı’ Projesi kapsamında Gençlik Merkezimizde Suriyeli ve Türk gençlerin sosyal uyumu için çeşitli etkinler ve çalışmalar düzenlemekteyiz. Bu kapsamda Türkçe eğitimleri, Kuranı Kerim eğitimleri, okul derslerine yardımcı etütler, el sanatları eğitimleri ve piknik, hayvanat bahçesi gibi sosyal etkinlikler düzenledik. 2017 yılı Ocak ayında başlamış olduğumuz faaliyetlerimizden, yaklaşık 110 Suriyeli genç ve 46 Suriyeli bayan faydalandı” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş