İNEGÖL ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI KAPILARINI AÇTI Yurt dışından alım heyetleri İnegöl’e akın edecek

Yayınlama: 02.10.2023
67
A+
A-

Bu yıl 49’uncusu düzenlenen İnegöl Uluslararası Mobilya Fuar, düzenlenen açılış töreni ile start aldı. Programda açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yerli ve yabancı alım heyetlerinin İnegöl’deki fuara yoğun katılım göstereceğini ifade ederek, “Bu yılki fuarımızda 170 firma boy gösterecek. 110’dan fazla ülkeden 2 bin alım heyetinin ziyaret edeceği fuarımız, bu yıl da inşallah ikili ticari anlaşmaların önemli bir zeminini oluşturacaktır” dedi.

İnegöl Uluslararası Mobilya Fuarı, 49’uncu kez kapılarını dünyaya açtı. Kalite ve tasarımı ana hatları ile bir araya getiren, mobilya sektörünün başkenti olarak bilinen İnegöl, bu yılki fuar organizasyonu ile ihracatta önemli gelir elde etmeyi amaçlıyor.

MODEF Fuar alanında gerçekleştirilen açılışa, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti ve CHP Bursa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bazı partilerin ile ve ilçe başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.






TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ MOBİLYA FUARI

İnegöl Uluslararası Mobilya Fuarı’nın Türkiye’nin en köklü mobilya fuarı olduğunu belirterek programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MODEF Yönetim Kurulu ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “49’uncusunu düzenlemiş olduğumuz Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarımızın açılışına hoş geldiniz. Yine tüm şehri mobilya sektörü ile birlikte fuarlarımızı bir birlik içerisinde, şehrimizi tanıtmak adına, İnegöl ekonomisini tanıtmak adına, özelde de mobilya sektörünü tanıtmak adına yapılan organizasyonumuza, şehrimizin tüm katmanlarından destek veren herkese çok teşekkür ederim.  MODEF Fuarcılık geçmişi çok köklü. 49’uncu kez düzenliyoruz. Türkiye’nin en köklü mobilya fuarını gerçekleştiriyoruz. Bizim iddiamız en kaliteli, en verimli mobilya fuarlarından birini gerçekleştiriyoruz. Bu aşama çok kökü, mazisi olan bir aşama. 1980’lerin ortasından itibaren başlayan İnegöl’de fuarcılık organizasyonu, 2023 yılında Türkiye’de ve dünyada marka olmuş bir organizasyon hüviyetine büründü. Bu aşamaya gelen kadar ilk fuardan son fuarımıza kadar, bu organizasyonumuzda katkısı olan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

İNEGÖL 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT FAZLASI VERİYOR

Mobilya ihracatında Türkiye ekonomisine yüzde 20’lik katkının İnegöl mobilya sektörü tarafından verildiğini belirten Uğurdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Başta yurt dışı alım heyetleri organizasyonları olmak üzere, medya ve tanıtım organizasyonlarımızı çok doğru bir şekilde gerçekleştirdik. İnşallah 7 Ekim’e kadar burada dünyanın 90 ülkesinden ziyaretçilerimizi misafir edeceğiz. Türkiye’nin her ilinden ilçesinden misafirlerimizi ağırlayacağız. Marka olduğumuzu için bu sorumluluğunda bilincindeyiz. Yapmış olduğumuz organizasyonlar özelde İnegöl mobilya sektörüne katkı sağlasa da, genelde Türkiye mobilya sektörüne katkı sağlayan organizasyonlar. Türkiye mobilya ihracatının yüzde 20’sini karşılayan şehrimiz, ekonomik büyüklük açısından 1.8 milyar dolara ulaştı. 1.4 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyor ve 1 milyar dolar ihracat fazlası veriyor. Sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu organizasyonlar, İnegöl’deki ihracatımızı arttıracak, istihdamımızı arttıracak ve genelde de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak”

FARKLI KITA VE ÜLKELERDE MOBİLYA FUARLARI DÜZENLENECEK

Dünyanın çeşitli ülkelerinde mobilya fuarları düzenleyeceklerini belirten Uğurdağ, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı:

“MODEF binası içerisinde son aylarda bir değişikliğe gittik. Organizasyonlarımızı 2024 misyonu içerisinde gerçekleştirdik. İnşallah yurt dışında MODEF Fuarcılık çatısı altında, Ticaret Sanayi Odamızın, İMOS’un ve Mobilyacılar Odası’nın destekleri ile birlikte fuarlar organize edeceğiz. 2023 Yılının Aralık ayında Hindistan’da 5. Fuarımızı devam ettireceğiz. 2024 Yılının Şubat ayında Amerika’da fuarlarımızı gerçekleştireceğiz. Dubai’de fuarlarımızı gerçekleştireceğiz ve bununla birlikte Rusya pazarı ve Afrika pazarına çok ciddi yatırımlar gerçekleştireceğiz. İç piyasada da aynı hızlar programlarımızı ortaya koyacağız”

İNEGÖL YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “49’uncusunu gerçekleştirmiş olduğumuz Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı için bir aradayız. Aslında İnegöl her gün bir mobilya fuarını yaşıyor. Şehrimizin dört bir yanındaki mağazalarla açık fuar niteliğinde fuarcılığını yapmaya devam ediyor. Burada çok ciddi hazırlıklar var. Ben başta mobilyacılarımıza, üreticilerimize, emekçilerimize teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu düzenleyen başta MODEF yönetimimiz, Mobilyacılar Odamız ve İMOS derneğimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnegöl mobilyası ile ve diğer tüm unsurları ile yükselmeye devam edecek” dedi.

Taban’ın ardından kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl’ün ciddi bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin de en önemli unsurlarından birinin de mobilyacılar olduğunu ifade ederek, “Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Bereketli olsun inşallah” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise, “İnegöl’ümüz artık mobilyanın başkenti olması yanı sıra, aynı zamanda Türkiye mobilya endüstrisinin de, ülkemizin sektörde dünyaya açılan en önemli kapılarından bir tanesi haline geldi. Mobilya sektörümüz her yıl açıkçası yeni başarı hikâyeleri yazıyor. Artık İnegöl denilince önce mobilya akla geliyor. Çünkü İnegöl mobilya sektörünün en önemli üretim, tasarım ve ihracatı yapan merkezlerinden bir tanesi durumuna geldi” dedi.

110’DAN FAZLA ÜLKEDEN 2 BİN ALIM HEYETİ FUARI ZİYARET EDECEK

Programda son olarak açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 49’uncusunu gerçekleştirdiğimiz, yurt içi ve yurt dışından gelen tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. İstanbul ve Kocaeli’nden sonra en büyük ihracatı gerçekleştiren Bursa’mız, mobilyada markalaşan, ilçesi İnegöl ile mobilya sektörü ile öne çıkan merkezlerden biridir. Mobilya sektörünün ekonomik büyüklüğü, istihdama olan katkısı ve ihracatta en yüksek paya sahip olmasının en büyük sebeplerinden biri; İnegöl’de düzenlenen mobilya fuarlarıdır. Yılda 2 defa mobilya fuarları düzenlenen İnegöl’ün fuarları, hem ilçemizin hem de ilimizin marka değerleri olmuştur. Hamdolsun ki bu marka değerler, artık uluslararası alanda aranan, takip edilen ve katılım gösterilen fuarlar olmuştur. On binlerce insanın ziyaret ettiği ve bu yılki fuarımızda 170 firma boy gösterecek. 110’dan fazla ülkeden 2 bin alım heyetinin ziyaret edeceği fuarımız, bu yıl da inşallah ikili ticari anlaşmaların önemli bir zeminini oluşturacaktır” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş