İnegöl’de 3161 hayvan tedavi edildi

İnegöl Belediyesi, sokak köpeklerinin hızlı üremesini engelleyen, aynı zamanda hayvanların fizyolojik ve psikolojik yönden daha sağlıklı olmasına fayda sağlayan kısırlaştırma operasyonlarında Bursa bölgesinde ilk sırada yer alıyor. 2021 yılı ilk 9 ayında 1380 adet kısırlaştırma operasyonunun yapıldığı Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde, 3161 adet farklı türdeki hayvanın tedavisi de gerçekleştirildi.

Yayınlama: 03.10.2021
325
A+
A-

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, ortaya koyduğu performans ile sokak hayvanlarının güvenli yuvası olmaya devam ediyor. Özellikle vatandaşların da sıkça şikayet ettiği sokak köpeklerine yönelik ciddi bir çalışma yürüten İnegöl Belediyesi, 2021 yılı ilk 9 ayında 1380 köpeği kısırlaştırarak hayvanların hızlı üreme popülaritesini engelledi.

 

KISIRLAŞTIRMA OPERASYONLARINDA BURSA BÖLGESİNDE BİRİNCİ






İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinden sürdürdükleri çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Merkezimiz hayvan dostu bir merkez olmak birlikte, hayvan severlerimiz ve çocuklarımız için de eğlenceli ve keyifli bir yapıya sahip. Burada her gün çok sayıda misafirimizi ağırlıyoruz. Bundan da keyif alıyoruz. Burada amacımız yasaların bizlere sunduğu imkanlar çerçevesinde sokak hayvanlarının gerekli tedavi ve kısırlaştırma operasyonlarını yaparak sokakta daha uysal ve tehlikesiz canlılar olmalarını sağlamak. Bu doğrultuda tüm personelimiz gece gündüz emek sarf ediyor. 2021 yılında da ilk 9 ayda merkezimizde 1380 adet kısırlaştırma yapılmıştır. Bu rakam ile Bursa bölgesinde birinci bulunmaktayız.”

 

KISIRLAŞTIRMA HAYVANLARA FAYDA SAĞLIYOR

“Kısırlaştırma aslında can dostlarımıza birtakım faydalar da sağlıyor. Kısırlaştırma ile köpeklerin daha sakin bir mizaca kavuştukları bilinmektedir. Özellikle kızgınlığa giren dişinin peşinde dolanan erkek köpekler arasında yaşanan kavgalar ve ortaya çıkan yaralanmaların kısırlaştırma sonrası görülmesi pek beklenemez. Yapılan bilimsel araştırmalar kısırlaştırılan köpeklerin ortalama yaşam sürelerinin arttığını ortaya koymaktadır. Dişi köpeklerde kısırlaştırma ameliyatı ile yumurtalık ve rahim kanseri, hayati tehlike yaratabilen pyometra adlı rahim enfeksiyonu riski elimine edilebilir. Aynı şekilde kısırlaştırılan köpeklerde meme kanseri oluşum riskinin de azaldığı bilinmektedir. Erkek köpeklerde kısırlaştırma ameliyatı sonrasında ise testis kanseri ve prostat hastalıkları oluşma riskinde düşüş meydana gelir. Bu ameliyat özellikle sokakta yaşayan köpeklerin çiftleşmesini engelleyerek dişinin sık doğum yapmasını, doğum sırasında riske girmesini ve doğan yavruların da maruz kalabileceği sorunların önlenmesini sağlayan bir öneme sahiptir.”

 

235 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

“Merkezimiz can dostlarımız için bir yuva. Ancak onların en mutlu olduğu yer kendilerini sahiplenecek kişilerin yuvaları. Bu kapsamda bizler sahiplendirme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. 2021 yılının ilk 9 ayında merkezimizde 150 köpek, 85 kedi sahiplendirilmiştir.”

 

3161 HAYVAN SAĞLIĞINA KAVUŞTU

“Aynı zamanda bölgenin en kapsamlı hayvan hastanesine sahibiz. Civar il ve ilçelerden pek çok hayvan getiriliyor tedavi için. 2021 yılının ilk 9 ayında merkezimizde 1269 köpek, 1424 kedi ve 468 adet farklı türlerde (kuş, at vb.) hayvanların tedavi ve bakımları yapılmıştır. Toplamda 3161 adet hayvanın tedavisi merkezimizde gerçekleştirilmiştir.”

 

HABER: AHMET KABRAN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş