İnegöl’de köpeğe sopalı işkenceye tepkiler devam ediyor

Yayınlama: 05.10.2024
6
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal İsaören Mahallesi’nde yaşanan bir hayvan işkencesi, hem sosyal medyada hem de hayvanseverler arasında büyük tepki uyandırdı. Mahallede bir kişinin sokak hayvanı olduğu düşünülen bir köpeğe sopa ile ölümcül darbelerle saldırdığı olay, kamera görüntülerinin ortaya çıkmasıyla geniş yankı buldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan İnegöl Kent Konseyi yöneticisi Şebnem Erkan, olaya dair net bilgiye ulaşamadıklarını, ancak köpeğin hayatını kaybettiği veya ağır yaralı olarak tedavi edildiği yönünde farklı duyumlar aldıklarını ifade etti. Olayın detaylarının henüz netleşmediğini belirten Erkan, şunları söyledi:

“Aldığımız haber ve sosyal medyaya düşen kamera görüntüleri ile birlikte, tüm hayvansever dernekler, gönüllüler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak burada toplanmış bulunuyoruz. Ne olursa olsun, bu tür bir şiddeti kabul edemeyiz. Köpek, saldırganın kendisine ait de olsa, sokak hayvanı da olsa, hiçbir hayvana bu şekilde eziyet edilmesine göz yummayacağız. Şahıs hakkında öldürmeye teşebbüs ya da kasti öldürme suçundan suç duyurusunda bulunacağız ve davanın takibini yapacağız.”

Erkan, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nden bir gün önce böyle bir vahşetin yaşanmasının, toplumu derinden etkilediğini vurguladı. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma talep eden Erkan, sözlerine şöyle devam etti:






“Yetkililerden, bu tür suçlara karşı daha sıkı yasal önlemler alınmasını ve suçluların adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu tür olaylar sadece hayvan haklarına değil, toplumun vicdanına da zarar veriyor. Biz istiyoruz ki sokaklarda insanlar ve hayvanlar barış içerisinde yaşayabilsinler.”

Olayla ilgili olarak yetkililerin ve hayvanseverlerin suç duyurusu ve soruşturma talebi sürerken, kamuoyu da gelişmeleri yakından takip ediyor.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş