İnegöl’de yayalara tam gün öncelik

Ülke genelinde yayaların trafikteki önceliğine dikkat çekmek, toplum bireylerini ve sürücüleri bu konuda bilgilendirmek amacı ile ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganı ile başlatılan etkinlik, İnegöl’de 10 ayrı noktada gerçekleştirildi.

Yayınlama: 30.03.2021
398
A+
A-

İlçemizde 10 ayrı noktada gerçekleştirilen ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ etkinliği kapsamında, İnegöl AVM civarındaki yaya geçitlerini kontrol eden Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban, sürücüleri tek tek bilgilendirdi.

 

Yapılan etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Eren Arslan, şu ifadeleri kullandı:






 

“Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganı ile Bakanlığımızın başlatmış olduğu, yayların öncelik hakları ile ilgili sürücülerin, toplumumuzun bilgilendirilmesi amacı ile yapılan çalışmayı, ilçemizde de 10 farklı noktada icra ediyoruz. Işıklı olmayan yaya geçitlerinde trafiğin akışında, önce yayanın yolu kullanma hakkı olduğunu, tüm sürücülerimize öğreterek, hatırlatarak, bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Gençlerimizde bizimle birlikte. Onların bilgisi, duyarlılığı daha üst seviyede. Bütün vatandaşlarımızdan, en temel hak olan insanın yaşam hakkında doğrudan etkisi olan bu kuralı ihlal etmeden, mutlaka ve mutlaka yaya geçitlerinde öncelikle yayalarımıza yol hakkı tanımalarını istiyoruz. Bu konuda ilçemizin bütün yaya geçitlerinde görevlendirdiğimiz arkadaşlar, benzer bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştiriyor. İnşallah bundan sonra da denetimlerimiz kolluk birimlerimiz tarafından yapılacak ve artık bu kültürün, bu alışkanlığın sorunsuz bir şekilde ilçemizde yerleşmesini istiyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş