İnegöl’e Eximbank temsilciliği talebi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) düzenlediği seminerde, ilçedeki ihracatçı firmalara Türk Eximbank kredileri ve ihracat teşvikleri anlatıldı. Seminer öncesi konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün ihracattaki başarısına vurgu yaparak bu başarıya daha da artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Yayınlama: 23.03.2018
717
A+
A-

İTSO konferans salonunda dün saat 14.00 ile 16.00 arasında düzenlene semire, ilçedeki firmalar büyük ilgi gösterdiler. Seminerin açılış konuşmasında yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün yıllardır verdiği dış ticaret fazlası ile Türkiye’nin gözbebeği olduğunu söyledi. Anıl, bu katkının daha artması için Türk Eximbank’ın İnegöl’de temsilciliğinin açılmasını istediklerini belirterek, “Ülkemizin daha müreffeh olması için çok çalışmamız gerekiyor. Türk Eximbank, ihracat yapan firmalara önemli avantajlar sağlıyor. Yıllardır dış ticaret fazlası veren İnegöl’de Türk Eximbank irtibat bürosu olursa ilçemizin ihracatına büyük katkı sağlar” dedi. Anıl, Türk Eximbank’ın İnegöl’de temsilcilik açması halinde üyelerinin, bankanın sağladığı avantajlardan daha çok istifade edebileceklerini bu sayede Türkiye’nin ihracatına daha fazla katkı sunabileceklerine dikkat çekti. Başkan Anıl, bu taleplerine olumlu cevap verilmesi halinde, temsilcilik açılması sürecine her türlü katkı sunmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

 

İNEGÖL BURSA’NIN GÖZBEBEĞİDİR






Daha sonra kürsüye çıkan Türk Eximbank Bursa Şube Müdürü Yasin Okur, Bursa’nın Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük ekonomisine sahip olan kent olduğuna dikkat çekerek, bu büyüklükte İnegöl’ün katkısının önemine dikkat çekti. Bursa’nın dış ticaret fazlası vermesinde İnegöl’ün çok önemli payı olduğuna vurgu yapan Okur, “İnegöl’ün her yıl yüksek oranda dış ticaret fazlası vermesi Bursa’yı sıralamada yukarıya taşıyor. Bugün sizlere ihracat yaparken sunabileceğimiz katkıları anlatmak istiyoruz” diye konuştu. Okur, Bankanın İnegöl’de temsilcilik açması talebine olumlu baktığını ve bu konuda elinden gelen desteği vereceğini de ifade etti.

 

HEDEF İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ

Türk Eximbank’ın, 1987 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Devlet Yatırım Bankası Türk Eximbank’a dönüştürüldüğünü belirterek sözlerine devam eden Yasin Okur, amaçlarının, ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinin desteklenmesi, ihracatçılar, yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence kazandırılması, yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat amaçlı yatırım mallarının üretim ve satışının desteklenmesi ve teşviki olduğunu belirtti. Eximbank’ın hizmetlerinden kısaca bahseden Okur, İhracat Kredi Sigortası ile ihracatçıların mal ve hizmet ihracından doğan alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alındığını dile getirdi.

 

39,3 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Türk Eximbank’ın diğer hizmetlerinin ise sevk öncesi ihracat kredileri, Reeskont kredileri, yatırım amaçlı ihracat kredileri gibi çeşitli hizmetler verdiklerini ifade eden Yasin Okur, “Türk Eximbank, ihracatçılara sağladığı finansal desteği geçen yıl yüzde 19 artırarak 39,3 milyar dolara çıkardı. Her 100 dolar ihracatın 25 dolarında Tük Eximbank’ın izi var. İnegöl’de Tük Eximbank kredilerini kullanan ihracatçı firmalar bulunuyor ama ve bunların sayısının artmasını bekliyoruz. Hem kredi hem de sigorta işlemlerini bir arada gerçekleştiriyoruz. 1 yıl geri ödemesiz 5 yıl, 2 yıl geri ödemesiz 7 yıl ödemeli olmak üzere 25 kredi programımız var. İhracata göre vade 10 yıla kadar yükselebiliyor” dedi. Okur, toplantı sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırarak, Türk Eximbank’ın ilçedeki işletmelere destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş