İNEGÖL’E YENİ DERNEK

Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu’na bağlı olarak bir dernek daha kuruldu. İnegöl Turgutalp Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, federasyona bağlı olarak kurulan yeni derneklerden biri oldu.

Yayınlama: 24.12.2019
3.375
A+
A-

Geçtiğimiz gün Kaymakamlık da yapılan çalışmaların ardından Turgutalp Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği resmen kurulmuş oldu.

 

Kaymakamlıktaki belge teslimi sonrasında açıklamalarda bulunan Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu Başkan Yarcımsı İbrahim Ertaş, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda federasyonumuz resmi bir şekilde kurulumunu tamamladı. Ardından da çalışmalarımız başladı. İnegöl’de bir çok kırsal mahallemizde ikamet eden vatandaşlar, federasyona bağlı dernekler kurmak istediklerini bizlere ilettiler. Şimdi İnegöl’de federasyonumuza bağlı bir çok dernek var. Bunlardan birisi de Turgutalp Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. Ben derneğimizin hayırlara vesile diliyorum” dedi.






 

Birlik ve beraberliğin örnek noktalarından birisinin de MYM Federasyonu olduğunu ifade eden Ertaş, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Bizim federasyonu kurmamızdaki temel konu birlik ve beraberliğimizin artmasıdır. Bu nedenle MYM Federasyonu her kesime hitap ediyor. Birlik ve beraberliğin İnegöl’deki en önemli noktasında ben inanıyorum ki MYM Federasyonu vardır.  Federasyonumuzun ismi nedeni ile çeşitli algılar oluşmuş durumda. Ama biz her zaman söylüyoruz. Bizim federasyonumuza her kesimden her ilden gelen arkadaşlarımız kardeşimiz var”

 

Ertaş, sözlerini şöyle noktaladı: “Federasyon olarak büyük katılımlı etkinlikler düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor. Sürpriz etkinlikler ile İnegöllü vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. Şimdilik bu etkinliklerden bahsetmek istemiyorum. Çünkü çalışmalarımız devam ediyor. Altyapısını hazırladıktan sonra sizlerle bu konuyu paylaşacağız”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş