İNEMATO VE OKUMA YARIŞMALARINDA ÖDÜL YAĞMURU

İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO) yarışması ve Okuyalım Yarışalım kitap okuma yarışmaları kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen yarışmalara İnegöl’den binlerce öğrenci katılım gösterdi.

Yayınlama: 17.05.2017
1.580
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen İnegöl Matametik Olimpatları Yarıiması (İNEMATO) ve 9.kez düzenlenen Okuaylım Yarışalım Kitap Okuma yarışmalarının ödül töreni geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.  Vehbi Koç İlkokulu konferans salonunda düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, Milli Eğitim Şube Müdürleri,okul müdürleri,öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Ödül töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren İnegöl Mili Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Sayısal dil olan Matematik alanına ilgi çekmek ve matematiği sevdirmek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek amacıyla okullar arası başarı standartlarını yükseltmek, öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl da 6.sını düzenlediğimiz İnegöl Matematik Olimpiyatları Sınavını geçtiğimiz günlerde yaptık. Yarışma ilçemizdeki tüm Özel ve Resmi Ortaokullar ve İmam Hatip Ortaokulları 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında yapıldı. Yarışmaya ortaokullarımızın 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarımızdaki öğrenciler arasından kendi okullarından seçilerek gelen 46 farklı ortaokulumuzdan 867 öğrencimiz katıldı. Birazdan yarışmada dereceye giren 4 kategoride ilk 30 öğrenciye madalya vereceğiz” ifadelerini kullandı.






 

Yarışma ile ilgili bilgiler veren Bilican, “Ayrıca kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini geliştirmek amacıyla bu yıl 9. sunu düzenlediğimiz Okuyalım Yarışalım Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize de ödüllerini vereceğiz. İlçemiz resmi/özel Ortaokul 5. Sınıf ve Lise 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik olarak komisyon tarafından toplam 10 kitap okunması kararlaştırıldı. İlçemizdeki okullarımız kendi okullarında bu kitapların okunmasını sağladılar. Bu etkinliğimize 5 bin 700 ortaokul 5. Sınıf öğrencisi ve 4 bin 300 lise 9. Sınıf olmak üzere Toplam 10 bin öğrencimiz katılmıştır. Belirlenen kitaplar okunduktan sonra Okullarımız kendi okullarındaki öğrenciler arasında yaptıkları sınavla okullarını temsilen 3 öğrenci belirlediler. Okullarımızdan seçilen 29 lisemizde 87 öğrencimiz, 56 ortaokulumuzdan 168 olmak üzere 255 öğrencimizin katılımıyla yarışmamızı yaptık. Bugün de yarışmada dereceye giren her seviyeden ilk 3 öğrencimize hediye ve İNAMATO da her sınıf seviyesinden 30 öğrenciye madalya ve tişört  vereceğiz” dedi.

 

“Bugün böylesi bir yarışmayı tamamlamanın gururu ve sevincini yaşıyoruz” diyerek konuşmalarını sürdüren Bilican, “Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve okumak için yarışan tüm öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Amacımız her gün gelişen ve değişen dünya üzerinde üreten geliştiren bireyler yetiştirmek olduğu için bizler de bunun okumaktan ve kendini yetiştirmekten geçtiğini çok iyi biliyoruz. Yaptığımız bu etkinliklerle öğrencilerimizin gelişmesi için bir vesile olur diye düşünüyoruz. Bu tarz etkinliklerle İnegöl Eğitimini bir adım daha öteye götürmeğe amaçlamaktayız. Bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aldığımız karar gereği ilçemiz çapında yapılan tüm yarışmaları ve etkinlikleri 15 Temmuz Şehitlerinin adına yapmaktayız. Yaptığımız yarışmaları da 15 Temmuz’da hain darbeye karşı vatanını bayrağını ve istiklalini korumak uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimize ve bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize armağan ediyoruz. Ruhları şad olsun. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, bu turnuvaya katılan tüm öğrencilerime bu ödül törenine iştirak eden herkese  teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın

 

Konuşmaların ardından her iki yarışmada derece alan toplam 22 öğrenciye çeşitli ödüller ve hediyeler verildi.

 

İNEGÖL MATEMATİK OLİMPİYATLARI YARIŞMASI

Dereceye giren öğrenciler: 5. sınıflarda 1. Öykü Özcan (Özel İnegöl Okyanus Ortaokulu), 2. Şamil Aydın (Gazipaşa Ortaokulu), 3. Salih Genel (Toki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu).

 

6. Sınıflarda 1. Arda Coşkunyürek (Özel Altın Nesil Ortaokulu), 2. Talha Kutlu (Gazipaşa Ortaokulu), 3. Sanem Uslu (Gazipaşa Ortaokulu)

 

7. Sınıflarda 1. Bilal Çiçekfidan (Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu) 2. İsmail Gün (Gazipaşa Ortaokulu) 3. Zehra Arslan (Özel Altın Nesil Ortaokulu)

 

8. Sınıflarda 1. Hasantalha Kocabey (Özel İnegöl Doğa Koleji) 2. Toprak Özdemir (Kocatepe Ortaokulu), 3. Feyza Mut (Özel İnegöl Doğa Koleji)

 

OKUYALIM YARIŞALIM KİTAP OKUMA YARIŞMAS

5. Sınıflarda  Sude Öz (Gazipaşa Ortaokulu), Seher Göçer (Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu) ve Öykü Özcan (Özel İnegöl Okyanus Ortaokulu), Nisanur Deveci (Özel İnegöl Okyanus Ortaokulu), Bade Akbulut (Özel İnegöl Okyanus Ortaokulu), Hayat Satı, (İnegöl Organize Sanayi Ortaokulu), Abdullah Usta (Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu).

 

9. Sınıflarda Esmanur Yıldız (Naire Çikayeva Anadolu Lisesi), Türkeş Yunus (TOKİ Necip Fazıl Anadolu İmam Hatip Lisesi), Ahsen Orak        (Zeki Konuoğlu Anadolu Lisesi)



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş