Kırsalda eğitim sürüyor

Kırsal kalkınmayı sağlamak adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında Tekke Mahallesinde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu düzenledi

Yayınlama: 14.02.2018
685
A+
A-

Kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımını geliştirmeye yönelik hayata geçirdiği çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmak adına bu alanda faaliyetlerini sürdüren İnegöl Belediyesi, çiftçi eğitim seminerlerini sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde devam eden eğitimler kapsamında, bu yıl 14 kırsal mahallede 700 çiftçinin eğitimden geçirilmesi hedefleniyor.

 

İnegöl’de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına sürdürülen eğitimler kapsamında dün akşam Tekke Mahallesinde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu düzenlendi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitime; Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’te katıldı.






 

ÖNEMLİ BİR TARIM POTANSİYELİNE SAHİBİZ

Eğitimler öncesi Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit bir konuşma yaptı. Kış aylarını dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Yiğit; “Hem çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin bir eksiği aksağı varsa onu gidermeye uğraşıyoruz hem de sizlerle hasbihal etmiş oluyoruz. Sıkıntılar, derler varsa onları da dinlemeye çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak 2014 yılından sonra yeni yasayla beraber kırsala da köylerimize de hizmet etmeye başladık. Köylerimiz de zaten mahalle olarak bizler bağlandı. Alt yapısından üst yapısına hepsiyle ilgilenebilir hale geldik. Tabi bunların içinde tarım da var. İnegöl’ümüz sanayi şehri, turizm şehri ama her zaman söylüyoruz şehrimizde çok önemli bir tarım potansiyeli de var. Bunu nasıl arttırırız onun derdi içerisindeyiz” dedi.

 

Tarımda atılım yapmak için bir yerlerden başlamak gerektiğine de dikkat çeken Yiğit; “Bu akşam da burada sizin bölgenizde neler yetiştirilebilir bunun üzerinde duracağız. Daha önce deneme yanılma yöntemiyle bu bölgede tıbbi aromatik bitkilerle ilgili çalışma yapmış kardeşlerimiz var. Onları da tebrik etmek lazım. Bizleri daha çok tetikleyen unsurlar bunlar. Bu bölgede tıbbi aromatik bitkiler ne ölçüde yetiştirilebilir veya nasıl yetiştirilir hep beraber bunun derdi içerisindeyiz. İnşallah bu akşam mühendislerimiz bir bilgilendirme semineri yapacaklar. Bir yerlerden başlamak gerekiyor. Başlamadan sonucun alınması mümkün değil. Bu bölgelerde de olacağına inandığımız tıbbi aromatik bitkilerle alakalı sizlerle ortak bir çalışma yapmak istiyoruz. İnşallah yapacağımız bu çalışma hayırlara vesile olur” diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından ziraat mühendisleri tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda mahalle sakinlerine eğitim verdi. Eğitimlerin 10 gün süreceği ifade edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş