Hayırsever işadamı Abdullah Ezim, babası adına yaptırdığı Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokuluna “Kitap Okuma Evi” kazandırdı. “Kitap Okuma Evi” törenle hizmete açıldı.
Geçtiğimiz gün saat 14.00’da düzenlenen açılışa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
OKUMA ALIŞKANLIĞINI YENİDEN KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Açılışta konuşan Okul Müdürü Necati Küçükoğlu, “Okulumuzda bir kütüphanemiz vardı ama yine de bu projeyi hayata geçirdik. Öğretmenimizin bir projesi vardı. Okumaya yönelik olan ilginin azalmasından, sosyal medyanın okumanın yerini almasından dolayı okumayı yeniden sevdirmek, veli-öğretmen işbirliğini nasıl sağlarız anlamında çalışmalar yapmak istedik. Kütüphanenin ev ortamında yapılmasını uygun gördük. Velilerimizi de çağırıp öğrencilerimizle beraber okuma saatleri oluşturduk. 2011’de okulumuzu açan hayırseverimiz Abdullah Ezim bu projede bizim yanımızda oldu. Kütüphanemize ‘Abdullah Ezim Kitap Okuma Evi’ adını verdik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Hayırsever işadamı Abdullah Ezim ise, projenin hayata geçirilmesi ve hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
İNEGÖL EĞİTİMİ GİT GİDE GELİŞİYOR
İnegöl’de hayırsever okulların sayısının git gide arttığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Hayırseverlerimiz bizi devamlı olarak memnun ediyorlar. Abdullah Ezim ağabeyimiz yaptırdığı okulu tek başına bırakmayarak ne ihtiyacı varsa ilgileniyor. Muzaffer Samda amcamız da aynı tutumu sergiliyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ankara’dan bize desteklerini esirgemeyen Vekilimiz Hüseyin Şahin’e teşekkür ediyorum. Belediyemizin de büyük katkıları oluyor. Hep birlikte İnegöl eğitim ve öğretimini daha ilerilere götürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
TEKNOLOJİNİN İYİ YÖNLERİNDEN FAYDALANMALIYIZ
Belediye Başkanı Alper Taban’da, “Bir taraftan hükümetimiz bir taraftan da hayırseverler aracılığıyla hizmetler yapılıyor. Kitap konusu kendi içinde derya deniz. Bu konuda eksikliğimiz var. Teknolojinin güzelliklerinden istifade etmektense zamanımızı çalacak yönünü tercih ediyoruz. Kitap okumak zorundayız. Duyarlılık ve farkındalık oluşturdukları için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Cenab-ı Allah’ın ilk emri ‘Oku!’. Bu şu demektir; insanlığa ilk emir oku demektir. Hocalarımız da bize sürekli okumayı tavsiye ettiler. Okuyarak kendimizi geliştirmeyi, insan olmanın, becerileri geliştirmenin okumaktan geçeceğini aşıladılar. Hele bir söz var ki Hz. Ali efendimizin; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’. Bu mana havuzunda içinden çıkamayacağımız bir derinliği içerisinde barındıran bir söz… İşin temelinde bilerek, öğrenerek yaşamak ve öğrenerek öğretmek yatıyor. Okumaktan çok hoşlanmayan, güncel konuları dahi yüzeysel olarak geçiştiren bir toplum haline geldik. Ceddimiz kitaplar yazan, eserler bırakan ve yeni buluşlar oluşturan bir nesildi. Asla dönmek gerekiyor. Bunun için de yatırımların olması gerekiyor. Abdullah Ezim’e teşekkür ediyorum, bu ihtiyacı okul yöneticilerimiz, Milli Eğitim Müdürümüz, köy sakinleri tespit ederek kapısını her daim çaldıklarında kendilerine el uzatan Abdullah ağabeyden destek aldılar. Ben müteşekkirim. Bu okulun açılışında Vali beyle teşrif etmiştik. İnşallah 2. OSB’de teknik olarak çocuklarımızın eğitimine destek verecek ve hükümetimizin de bireysel destekleyeceği bir okulu hayata geçiriyorlar. Hayat bitmiyor. Eğitim yatırımlarını geliştirmek gerekiyor.” Dedi.
TÜRKİYE BÜYÜYOR, GELİŞİYOR
Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şuanda Türkiye’de beyin göçü denen bir hadiseyi yaşamıyoruz. Yetiştirdiğimiz insanlar beyin göçü denen transferle Avrupa’da, Amerika’da, yurtdışında kendilerini geliştirecek şartlara gidiyorlardı. Şimdi olay tersine döndü. Şuanda yabancılar Türkiye’ye gelip Türkiye’nin ekonomisine, eğitimine, sanayisine katkı koymak için çalışıyorlar. Şuanda Türk mühendisleri Türk helikopterini yaptılar, Türk tankını, füzelerini, silahlarını, otomobilini yaptılar. Süreç üretime doğru gidiyor. Bizim çocuklarımız yaptılar, Türk mühendisleri ürettiler. Önceden yurtdışına gidiyorlardı, NASA’da bir Türk varmış diye övünüyorduk. TÜBİTAK’ta Türk mühendisleri var demek gerekiyormuş. Hamdolsun o evreye geldik. Daha ileriye gideceğiz. 3 günlük bir ziyaret yaptım ve sürekli Türkiye’nin durumunun sorulmalarıyla karşılaştım. Kudüs hadisesi yaşadık. Eski Türkiye Kudüs hadisesini yaşasa, dünyanın 1 numaralı ülkesi bu konuda karar alsa, Türkiye’nin eski halinde İslam işbirliğini kendi ülkesinde 57 ülkeyle toplayacak güç oluşur muydu? Akabinde bu konuyu BM’ye taşıyarak bu kararı reddedecek bir yapı oluşur muydu? Şuanda güçlüyüz, bu gücü milletten alıyoruz. Millet güçlü olunca devlet güçlü oluyor, devlet güçlü olunca Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti oluşuyor ve kararlar alıyor. Bugün Somali’de, Afganistan’da, Bosna’da Türk askeri gittiği yere barış götürüyor. Türk milletinin gittiği yer bereketleniyor. Hep beraber kazanıyoruz, insanlık kazanıyor, gelecek kazanıyor. Bu yapıyı devamlı kılacak bir kurumu okulumuzun içinde inşa ettik. Allah Abdullah ağabeyden razı olsun. Mal da mülk de kalır ama hayırlar bizimle gelir”.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak açılan Abdullah Ezim Kitap Okuma Evi gezilerek incelendi.