Koşabiliyorken koş

İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kent Konseyi’nin ortak organizasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Koşabiliyorken koş” projesi kapsamında, dün Kültürpark içerisinde sportif etkinlik, yürüyüş programı ve çorba ikramı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 14.05.2018
672
A+
A-

Gerçekleştirilen etkinliğe İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, İnegöl İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kültürpark içerisindeki yürüyüş alanında toplu yürüyüşün ardından, sportif egzersiz yapıldı. Ardından tüm davetlilere çorba ikramında bulunuldu.






 

Program hakkında kısaca bilgi veren İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “Koşabiliyorken Koş Projesi 2012 yılından beri Bakanlığımızın tüm il ve ilçelerimizde uyguladığı bir proje. Biz bu gün burada spor konusunda bir farkındalık oluşturma gayesiyle bulunuyoruz. Türkiye’de her yaştan insanımızı kapsayan projenin amacı; hareketsizlik nedeniyle sağlık problemleri yaşayan ve buna bağlı olarak yaşam kalitesi düşen halkımızın bu farkındalık vesilesiyle sporu alışkanlık haline getirmeleridir. Spor sağlıktır ve her yaşta yapılabilecek bir spor dalı mutlaka vardır. Yürüyüşün her insanın yapabileceği bir etkinlik olması, metabolizmaya ve bünyemize katkısı ve faydaları nedeniyle ilk başvuracağımız yöntem olmaktadır. Biz, İnegöl’de Kent Konseyi’nin de katkılarını alarak bu hareketi başlatıyoruz. Proje kapsamında yapılan bu yürüyüş etkinliğimizin zamanla alışkanlık ve bir kültür haline gelmesini istiyoruz. Bu vesileyle etkinliğimize katılımlarıyla destek olan başta Sayın kaymakamız olmak üzere tüm ilçe protokolümüze, halkımıza ve İnegöl Kent Konseyine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yürümenin insan vücuduna 15 faydasını içeren el broşürü Kent konseyimiz tarafından hazırlanmış, 20 bin adet basılarak halkımıza dağıtılmaktadır. Bu bir yürüyüş kültürü oluşturma hareketinin başlangıcıdır. Alışkanlık ve kültür haline gelmesi için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş