“Erdoğan’dan kurtulalım derken, Türkiye’yi kaybedeceğiz”

Yayınlama: 06.01.2023
354
A+
A-

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İnegöl’de esnafları ve vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan İnce, altılı masayı eleştirerek, “Bunlar herhalde Recep Tayyip Erdoğan’ın gizli hayranları diye düşünüyorum. Erdoğan’dan kurtulalım derken, Türkiye’yi kaybedeceğiz. Böyle bir saçmalığın ortasında buluyoruz kendimizi”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında İnegöl’deki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Seçim otobüsü ile Orhaniye Mahallesi Işıkları’nda otobüsten inerek partilileri ile buluşan İnce, daha sonra Bankalar Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti.






Ziyaretlerin akabinde ise İnce, Cuma namazını tarihi İshakpaşa Camii’nde eda etti.

Namazın ardından esnaf ziyaretlerine devam eden İnce, Sarraflar Çarşısı’nda açıklamalarda bulundu.

Altılı masaya eleştirilerde bulunan İnce, şu ifadeleri kullandı:

“Şaşkınlıkla izliyoruz. 20 Yıllık yıpranmış bir iktidar var. Ülkeyi yönetemeyen, ülkeyi bir ekonomik uçurumun kenarına getirmiş, sokaklarını sığınmacılar ile doldurmuş bir iktidar var. Ama bunun karşısında umut olması gereken altılı masada da bayrak indirenler var. Türklüğü kaldıranlar var. Anayasanın ilk 4 maddesini kaldırmayı düşünenler var. Şaşkınlıkla izliyorum. Bunlar herhalde Recep Tayyip Erdoğan’ın gizli hayranları diye düşünüyorum. Erdoğan’dan kurtulalım derken, Türkiye’yi kaybedeceğiz. Böyle bir saçmalığın ortasında buluyoruz kendimizi. Biz Memleket Partisi olarak boşuna demiyoruz; ‘Ne Cumhur ne Millet, tek yol memleket’ diye. Bugün sayın Davutoğlu’nu izliyorum. İmza atacakmış genel başkanlar. Kendilerine sekreter arıyor. Böyle cumhurbaşkanı olur mu? Yüzde 50 artı 1 ile seçilecek adam, gelecek yüzde 0,5 almış partinin genel başkana soracak; ‘Şuraya genel müdür kimi yapacağım? Buraya yönetim kurulu üyesi kimi yapacağım’ … O imza atacak oda kabul edecek. Şaşkınlıkla izliyorum. Bunlar peynir ekmekle kafayı yemişler herhalde. Böyle devlet yönetimi olur mu? Türkiye’yi bu uçurumun kenarından çekip alacağız. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Bu bir komedi. İktidar ortak aklı yitirmiş, bilimden uzak. Muhalefette de ortak aklı yitirmiş”

İnce, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

Neden bu kadar bir aday bulmak derdindeler anlamıyorum. Mesela 2018’de İYİ Parti bugünküne göre daha güçsüz konumdaydı. CHP’ye muhtaçtı o zaman. 15 milletvekili CHP İyi Parti’ye verdi. Hatırlayın o günleri. 15 Milletvekili vermesine rağmen sayın Kılıçdaroğlu, sayın Akşener’den ‘Biz sana 15 milletvekili veririz ama sende Muharrem İnce’yi destekle’ demedi. Hatta sayın Akşener’in aday olmasını önerdi. Bunu isteseydi. Şimdi kendi olunca mı herkes beni desteklesin istiyor. O zaman neden istemedim. Hatta o zaman kabul etme şansları çok yüksekti, çünkü 15 milletvekiline ihtiyaçları vardı. Acaba 2018’de kazanmak mı istemiyordunuz? Acaba kaybetsin Muharrem İnce diye mi planlarınız bu şekildeydi? Şaşkınlıkla izliyorum. Ama hiç merak etmeyin, Türkiye’yi bu badireden kurtaracağız. Memleket Partisi’nin bu kadroları vardır. Memleket Partisi’nin Genel Başkanı’nın siyasi deneyimiz buna yeterlidir. Çocuk oyuncağı değildir devlet yönetimi. 6 Tane genel başkanın sekretaryasını mı yapacak Cumhurbaşkanı?  Onlara danışmadan tuvalete gidemez. Bu komediden öte bir durumdur artık. Gerçekçiliği iktidar da yitirmiş, altılı masa da yitirmiş”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş