İnegöl Belediyesi ömrünü tamamlamış, doğaya gelişigüzel bırakıldıklarında tamamen bertaraf olmaları yüzyıllar süren ve canlı hayatına büyük zarar veren eski lastiklerin gelişi güzel atılmasına engel olmak için yer tahsisinde bulundu.
Eski lastiklere yer tahsisi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Çevre ve sağlık sorununa yol açan eski lastiklerin belirlenen yerde toplanması ve depolanması için, bu alanda hizmet veren işletmelerin ciddi bir yaptırımla karşılaşmamaları adına ilgili mevzuat hükümlerine ve belirlenen kurallara uymalarını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
7/24 GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ
İnegöl’ün yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehir olması için gerekli tüm adımları atıyoruz diyen Taban, “İnsanı merkeze alan bir hizmet ile çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Halkımızın her zaman yanındayız. Onların derdi bizim derdimiz, onların sıkıntısı bizim sıkıntımız. Bu gaye ile 7/24 gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekiplerimiz şehrimizin farklı noktalarında sahada. Nerede bir eksiklik veya yanlışlık varsa ivedi bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz” diye konuştu.
ORGANİZE SANAYİ 1.CADDEDE ALAN BELİRLENDİ
Şehrimizin görünümüne güzellik katan yeni bir çalışmaya daha imza atmaktan dolayı mutluyuz diyen Taban, “İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizin çevre ve sağlık koşullarının iyileştirilmesine yönelik denetim ve çalışmaları neticesinde, ilçemizdeki araç lastiklerinin sökme, takma ve bakımını yapan işletmelerin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan ve ekonomik ömrünü tamamlamış eski lastiklerin iş yeri çevresine gelişigüzel bırakılarak ciddi anlamda çevre ve sağlık açısından ihlale sebebiyet verdikleri tespit edilmiştir. Yapılan tespitler doğrultusunda harekete geçilerek özellikle sıcakların artmasıyla sinek, böcek gibi haşeratların çoğalmasını önlemek, görüntü kirliliğinin önüne geçmek adına her türlü çevre ve sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla belediyemizce eski lastiklerin toplanması için Organize Sanayi 1.caddede (Küçükçalık Tekstil Fabrikası yanında) bir alan belirlenmiştir” dedi.
“GEREKEN YAPTIRIMLARIN UYGULANMASINDAN KAÇINILMAYACAKTIR”
Ekonomik ömrünün tamamlamış lastiklerin belirlenen bu alanda toplanması ve buradan da kimyasal içerikli ürünlerin dönüşümü ile ilgili izni ve lisansı olan firma tarafından taşınması gerektiği yönünde tüm lastik bakım ve tamiri yapan işletmelere gerekli tebligatın yapıldığını belirten Taban, “Bundan sonraki süreçte bu konuda meydana gelmesi muhtemel ihlaller belediyemizce sıkı bir takip ve denetime tabi tutularak 25 Kasım 2006 tarih ve 26357 sayılı ekonomik ömrünü tamamlamış lastiklerin kontrolü yönetmeliği ve 2872 sayılı çevre kanunu gereğince gereken yaptırımların uygulanmasından kaçınılmayacaktır” şeklinde konuştu.
Özellikle içerdiği kimyasal bileşenler nedeniyle ciddi bir çevre ve sağlık sorununa yol açan eski lastiklerin belirlenen yerde toplanması ve depolanması için, bu alanda hizmet veren işletmelerin ciddi bir yaptırımla karşılaşmamaları adına ilgili mevzuat hükümlerine ve belirlenen kurallara uymalarını önemle rica ediyoruz diyen Taban, “ Şunu da belirtmek isterim ki tüm ilçe halkımızın şehrin görselliğine ve çevre sağlığına mani olacak bu tür görüntülere müsaade etmemelerini arzuluyoruz. Vatandaşlarımızın belediyemizin Alo 153 Çözüm merkezi hattına ve 0530 157 30 00 numaralı whatsapp numarasına gördükleri veya tespit ettikleri bu tür konular varsa iletmelerini rica ediyorum.”
Taban son olarak, “Halkımızın memnuniyetini öncelikli görerek hizmet ağını şehrimizin dört bir tarafına yayarak etkin ve verimlilik esasıyla 7/24 gece gündüz demeden çalışan Zabıta Müdürlüğümüzün bu tür uygulamalara her zaman devam edeceğini buradan belirtir, İnegöl’ümüzün örnek bir şehir görünümüne kavuşması noktasında ilçe halkımızın desteğini her zaman yanımızda görmek temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.