‘Önce bilgi al, sonra açıklama yap’

Yayınlama: 04.09.2024
91
A+
A-

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Durmuş, konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunarak, “Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanıp hastanemizden ayrılan 8 doktorumuzun yerine milletvekilimiz Ayhan Salman’ın Bakanlığımızla yapmış olduğu görüşmeler neticesinde önümüzdeki ay hastanemizde 30 yeni hekimimiz göreve başlayacak. Doktorlarımız göreve başladığında acil servisimiz çok daha iyi şekilde hastalarımıza hizmet verecek. Sayın Toktaş, size şöyle bir tavsiye de bulunayım; açıklama yapmadan önce yetkili arkadaşlarımızdan bilgi alın, sonra beyanlarda bulunun. Önce açıklama yapıyorsunuz sonra bilgi almak için Başhekimliğin kapısını çalıyorsunuz” dedi.

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın İnegöl Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklama tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“İyi Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın Devlet Hastanemizin önünde yapmış olduğu talihsiz açıklamaları takip ettim. Toktaş İnegöl’ümüzde zaman geçirip şehrimizin sorunlarından, taleplerinden ve büyük gayretlerle gerçekleştirilen çalışmalarından belli ki haberdar değil. Özellikle İnegöl’ümüzün sağlık yatırımları konusunda bölge Milletvekilimiz Ayhan Salman riyasetinde Ankara’da yoğun mesai harcıyoruz. İl Başkanımız Davut Gürkan ve tüm milletvekillerimizle birlikte şehrimizin sağlığı için Sağlık Bakanlığımızla oldukça güçlü bir iletişimimiz söz konusu.






Şehrimizde sağlıktan eğitime, ulaşımdan spora ve kültürel faaliyetlere kadar her alanda ilçemizin geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirmenin derdiyle dertleniyor, canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnegöl Devlet Hastanemiz; hekim çeşitliliği ve branş bazında Bursa’nın dördüncü büyük hastanesidir ve hemşerilerimize nitelikli hizmet sunmaktadır. Randevu konusunda ülke genelinde zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır. Fakat bunun çözümü için de gerekli düzenleme ve çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca Devlet Hastanemizde önümüzdeki süreçte 8 ana branşta 7/24 olacak şekilde uzman hekimlerimizin hastalara hizmet vereceği bir çalışma planlanıyor ve böylelikle bu hizmeti sağlayabilecek ender hastanelerden bir tanesi olacağız. İnegöl’ümüz hızla büyüyor, gelişiyor ve nüfusu artıyor.  Bununla birlikte Devlet Hastanemiz çevre ilçelerden gelen hastalara da hizmet sunuyor. Geçtiğimiz ay toplamda 104.760 hastamız hastanemizden sağlık hizmeti almıştır. Böyle bir şehirde dönemsel olarak yaşanması muhtemel olan konuları dile getirerek açıklamalarda bulunmanın gündeme gelme çabasından başka bir şey olmadığı kanaatindeyim. Şöyle ki, acil servisimizden geçen ay günlük yani 24 saatte ortalama 1243 kişi sağlık hizmetinden yararlanmıştır. Acil servislerin aile hekimliği yerine tercih edilmesi buradaki yoğunluğu arttırmaktadır. Ve maalesef bazı acil vakalara müdahaleyi de geciktirmektedir. Bu bir mazeret değil elbette. Yaşanan sorunların çözümü ve yaşanması muhtemel sorunların önleyici tedbirlerini almaya devam ediyoruz.

Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanıp hastanemizden ayrılan 8 doktorumuzun yerine milletvekilimiz Ayhan Salman’ın Bakanlığımızla yapmış olduğu görüşmeler neticesinde önümüzdeki ay hastanemizde 30 yeni hekimimiz göreve başlayacak. Doktorlarımız göreve başladığında acil servisimiz çok daha iyi şekilde hastalarımıza hizmet verecek. Sayın Toktaş, size şöyle bir tavsiye de bulunayım; açıklama yapmadan önce yetkili arkadaşlarımızdan bilgi alın, sonra beyanlarda bulunun. Önce açıklama yapıyorsunuz sonra bilgi almak için Başhekimliğin kapısını çalıyorsunuz. Buradaki niyetinize ben anlam veremedim. Açıkçası bu davranışınızı da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin sağlık sisteminde devrim niteliğinde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Birilerinin hayal dahi edemeyeceği her türlü hizmeti aziz milletimize sunduk. Sağlık alanına yapılan yatırımlarımız her geçen gün devam ediyor, vatandaşlarımızın en iyi şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için de gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş