Sarıpınar’da ‘Hayır pilavı’ geleneği devam ediyor

Yayınlama: 01.07.2024
115
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Sarıpınar (Sırnaz) Mahallesi’nde yüzyıllardır devam eden ‘Hayır pilavı’ etkinliği devam ediyor. Bu yıl da hayır pilavı etkinliği düzenlenirken, çok sayıda vatandaş Sarıpınar’daki programa katıldı.

Sarıpınar (Sırnaz) Mahallesi’nde yüzyıllardır süregelen geleneksel ‘Hayır Pilavı’ etkinliği, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Mahalle halkının ve çevre köylerden gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, geleneksel ritüellerle ve hoşgörüyle dolu bir gün olarak yaşandı.

Program, Kur’an tilaveti ile başladı ve dualarla devam etti. Ardından davetlilere ve katılımcılara, geleneksel yöntemlerle pişirilen lezzetli pilavlar ve ayranlar ikram edildi. Etkinlik boyunca mahalle sakinleri bir araya gelerek birlik ve beraberlik içinde vakit geçirdi, geçmişten gelen bu önemli geleneği yaşatmanın mutluluğunu paylaştılar.

Hayır pilavı etkinliği, bölgede yaşayanların sosyal bağlarını güçlendirirken, geçmişten günümüze taşınan bir mirasın da gelecek nesillere aktarılmasına vesile oluyor.






HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş