Belediye Başkanı Alper Taban, Özel Birey Okullarının daveti üzerine okulun Kariyer Günleri programına konuk oldu. Taban, burada öğrencilerle tecrübelerini paylaşıp sorularını yanıtladı.
Belediye Başkanı Alper Taban, Özel Birey Okulları’nın daveti üzerine okulun Kariyer Günleri etkinliğine katıldı. Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Taban, öğrencilerin sorularını da yanıtlamayı ihmal etmedi. Sohbet havasında yaklaşık 2 saat süren Kariyer Günleri etkinliğinde Başkan Taban, öğrencilere ders çalışırken aynı zamanda sosyal hayattan uzaklaşmanın da olumsuz sonuçları olacağını ifade etti.
GENÇLERLE BULUŞMALAR BİZE DE TECRÜBE OLUYOR
Kariyer Günlerinde öğrencilere hitap eden Başkan Taban, “Özellikle böyle genç bir kitleyle bir araya geldiğimde çok mutlu oluyorum. Sizlerin duyduğu heyecanı bizler de aynı şekilde hissediyoruz. Şuana kadar 6 okul ziyareti yaptım. Ancak özel okul olarak ilk sizin okulunuza gelmiş olduk. Okul idaremizin daveti üzerine geldik. Bizim için de bu buluşmalar farklı bir tecrübe oluyor. Belki henüz 5-6 aydır Belediye Başkanıyım ama paylaşabileceğim, heybemde ne kadar ne var ben de bir şeylerin farkına vararak tecrübe ediyorum. Kazandığım tecrübelerim varsa, bunları da genç kardeşlerimizle paylaşmak istiyorum” dedi.
EN DEĞERLİ ŞEY ZAMAN
Konuşmasında zamanın önemi ve değerine de dikkat çeken Alper Taban, “Bu makamda oturan bir ağabeyiniz olarak bana şuanda en değerli şeyiniz ne diye sorsalar, tabi ki sağlık her şeyden önemli ama önce zaman derim. Çünkü şuanda zamanı iyi yönetememek gibi, zamanın akışına ayak uyduramamak, yetişememek gibi bir durum söz konusu. Pek çok yöneticimiz görev yapıyor ancak tabi Belediye Başkanlığı çok daha farklı bir alan. Pek çok sorumlunuz var, daire müdürleriniz var ancak yine birçok kişi organizasyon içerisinde yukarıya erişmeye çalışıyor. Belediye Başkanına anlatayım, söyleyeyim o bizi anlar gibi düşünüyor. Aslında biz böyle bir özelliğe sahip değiliz. Kanunlarla, mevzuatlarla yönetilen bir sistemimiz var. Doğal olarak biz de kanunların üzerinde değiliz. Mevzuata bakara iş ve işlemleri yapıyoruz. Bunu da demek ki vatandaşa en doğru şekilde anlatmalıyız ki vatandaş her işi bize getirmesin” diye konuştu.
SADECE DERS ÇALIŞMAK DA DOĞRU DEĞİL
Dersi bırakıp sosyal hayata gereğinden fazla ilgi göstermenin veya sosyal hayattan koparak gece gündüz ders çalışmanın olumsuz sonuçları olabileceğini ifade ederek ikisinin de ortalama sürelerinin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Taban, “Benim de iki çocuğum var. Bizi sizlerle yaşıt diğer biraz daha küçük. Anne babalarınız sizden ne istiyor? Öğrencilik yapmanızı istiyor. Ders yapmanızı istiyor demiyorum, öğrencilik hayatında yapılması gereken ne varsa bunları zamanında yerine getirmeniz gerekiyor. Ben ilk, orta ve lise tahsilimi İnegöl’de gördüm. Daha sonra yükseköğretim noktasında Konya’da okudum. Şimdi de beraberinde Yüksek Lisans yapıyorum. Bunu yaparken zaman ayırmam çok kolay olmuyor. Az önce dedim ya siz öğrencisiniz ve sizden beklenen öğrencilik yapmak. Bunun öğrenciyken çok farkına varamayabilirsiniz. En hareketli döneminiz. En okulun dışında da pek çok alanda merakınız olduğunu düşünürsek, ilginizin başka alanlara kaydığını da öngörerek derslerden uzaklaşıyor olabilirsiniz. Ama her şey vaktinde ve zamanında güzel. Benim yaşım 42 ve şuanda ekstra olarak uykumdan fedakarlık edip ders yapmaya çalışıyorum. Ama bana şöyle bir fırsat verilip tekrar geri döneceksin o yıllara deseler, kitaptan başımı kaldırmazdım. Tabi hayatta bir şeyler yaşanarak öğreniliyor. Bize de zamanında benzer telkinler yapıldı, nasihatler edildi. Tabi bu demek değil ki her şeyi bırakıp ders çalışın. Bazı öğrenciler de görüyoruz, hayatı ders çalışmak olmuş ve dışarıdaki yamala iletişimi kesmişler. Bunun da doğru olmadığını düşünüyorum. Sadece sosyalleşeyim demekte yeterli değil, diğer taraftan sadece oturup ders çalışayım demekte yeterli değil. Bunun ikisinin de artı ve eksileri var” şeklinde konuştu.