TECRüBE ALIYORUZ

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD), üyelerine yönelik olarak düzenlediği “Tecrübe Alıyoruz” programlarının bir yenisi daha önceki akşam düzenledi. Düzenlenen programa Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş konuşmacı olarak katıldı.

Yayınlama: 08.11.2017
1.104
A+
A-

Programda konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, “Bugün toplanmamıza, 26 yıl önce derneğimizin kurulmasına sebep olan kurucu üyelerimize ve geçmiş dönem Başkanlarımıza şuan aramızda olan Bahadır Öke, Ersan Başaran, Süleyman Şenal, Mehmet İşgören, Cemal Kaplan, Alaaddin Kırcalı, Kenan Sülek, Hüseyin Şahin, Hasan Ünlüaslan ağabeylerime ve Bahadır Bayraktar kardeşime emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İfade edemeden geçemeyeceğim bir durum da, derneğimize, ilçemize ve birçok sektöre yıllarca değer katan, geçen yıl art arda yitirdiğimiz Hüseyin Ortakçı, İsmail Ortakçı ve İbrahim Ortakçı ağabeylerimizi buradan rahmetle anmak istiyorum, mekânları cennet olsun, ailelerine, dostlarına, aynı zamanda derneğimiz üyeleri olan evlatlarına sabırlar diliyorum Ayrıca, derneğimize geçmiş dönemlerde emekleri olan kaybetmiş olduğumuz tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir ‘Tecrübe Alıyoruz’ programımızı daha onurlandıran siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Davetimizi kırmayıp yoğun temposuna rağmen katılım sağlayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş hocamıza huzurlarımızda ayrıca teşekkür ediyorum. Bu güzel gecemizin sponsoru olan OZZO ve NANOWOOD firmaları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vehbi Şimşek ve ortaklarına, aynı zamanda İGİAD Üyelerimiz Sayın Burcu Gürel ve Sayın Uğur Şimşek’e katkılarından dolayı huzurlarınızda tüm İGİAD ailesi adına çok teşekkür ediyor, işlerinde başarılarının artarak devamını diliyorum. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım iki yıla yaklaşan görev süremiz içerisinde derneğimize 95 üye kazandırmış bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz gün 200 üye hedef sayımızı bugün itibariyle geçmiş bulunmaktayız. İlk zamanlarda çeşitli sektörlerden nitelikli, dinamik, genç, çalışkan kişi ve firmalara üyelik teklifinde bulunurken, bugün geldiğimiz noktada, yapmış olduğumuz faaliyetler neticesinde her geçen gün derneğimize üyelik talepleri artış göstermektedir. Değerli TÜGİK Başkanım Sayın Erkan Güral’ın teveccühü sonucu derneğimizi temsilen şahsımı yönetimine alması ve bunun neticesinde her ay yurdumuzun farklı şehirlerinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda görüyorum ki, sürekli üreten ve büyüyen İnegöl’ümüzde üye sayısı hedefimizin en az 500 olması kanaati hâsıl olmuştur. İnşallah gelecek süreçlerde İGİAD ailesi emin adımlarla, tüm sektör üyelerimizle, her konuda dayanışma içerisinde yürüyecek ve büyüyecektir. İGİAD, İnegöl’ün yansıyan aynası olacaktır. Katılımınız için tekrar teşekkür ediyor, anılarda unutulmayacak bir gece olacağını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMAMIZA İNEGÖL’DE BAŞLAYACAĞIZ






Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri (MARSİFED) Başkanı ve Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Karademirler, “Biz 11 üye derneğimizle MARSİFED olarak Türkiye genelinde 23 bölgesel 2 sektörel federasyonla birlikte TÜRKONFED’i oluşturuyoruz. Öncelikle temsil tabanını genişletmeyi düşünüyorduk ve 11 üye derneğe ulaşarak bunu gerçekleştirdik. Ardından TÜRKONFED bünyesinde 40 bin şirket var. Bu şirketler arasında iş ortaklığını hızlandırmak amaçlı bir oluşum düşünüyorduk, bu da 1 ay önce yapılan toplantıda gündeme geldi. Yönetim kurulu üyelerimizden bu konuyla ilgili çalışan arkadaşlarımız çalışmalarını gerçekleştirmek adına işlemlerini sürdürüyorlar. KOBİ’ler ülke ekonomisinin yüzde 99’unu oluşturuyor. Rekabet edebilen KOBİ’ler yurtdışında rekabet edebilen bir Türkiye’yi getirir. Öncelikli sektör tespit ettik; otomotiv, mobilya, tekstil gibi… Firmalarımız bizim bu sevdamıza ortak oldular ve çalışmayı terk eden hiçbir otomotiv şirketimiz olmadı. Çok yakında mobilya sektörüyle de bu çalışmamıza İnegöl’de başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

EĞİTİLMİŞ İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR

Karademirler’in ardından kürsüye çıkan konuşmacı Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, finansal anlamda önemli bilgilendirmelerde bulundu. Demirtaş, “Türk ekonomisiyle ve dünya ekonomisiyle ilgili konuştuğumuz zaman bakmamız gereken rakamlar belli. Dünyada ülkeler 2’ye ayrılıyor, cari açığı olanlar ve cari fazlası olanlar… Türkiye, cari açığı olan ülkelerden biri… Bu eksi bir durum ama artıları da yok değil. Dinamik ve genç bir ülke. Son 1-2 yıldır Türkiye’nin başına gelenler başka bir ülkenin başına gelseydi darmaduman olabilirdi. Ama bu iyi özellikleri de kötü özellikleri de çok abartmamak lazım. Kötü özellikler arasında cari açığını kapatamamış olması, yüksek enflasyonun hala devam etmesi ve doğrudan yatırımların azalması var. O yüzden Türkiye’nin acilen katma değerli üretime geçmesi gerekiyor. Bunu nasıl yapması gerektiği de son derece basit. Üst düzey eğitilmiş insan gücüne ihtiyaç var. Bunu 2 türlü sağlayabiliriz. Ya önceden üst düzey eğitilmiş ve dünyanın dört bir tarafına dağılmış Türk vatandaşlarını Türkiye’ye geri getirmek ya da yeni yetişecek nesillerle eğitimi en üst seviyeye taşıyabiliriz. Türkiye’de eğitim seviyesinin bir problemi olduğu kesin, bunu herkes kabul ediyor. Üzerinde dikkatle durulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Programın sonunda, yeni üye olan firmalara rozet takdim edilirken İGİAD çalışmalarına destek veren firmalara da plaket takdiminde bulunuldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş