TMO buğday ayrımı yapmayacak

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, TMO’nun alımlarda buğday ayrımı yapmayacağını, yemlik buğdayları da alacağını söyledi.

Yayınlama: 22.06.2022
349
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik,  TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) alımları ile ilgili makamında açıklamalarda bulundu.

 

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:






 

“Bildiğiniz gibi bundan 20 gün önce Toprak Mahsulleri Ofisi buğday fiyatlarını açıklamıştı. 6,05 artı 1 TL de destekleme ile 7,5 TL alım yapılacaktı. Bu sene TMO’nun alımlarında buğday ayırmayacak, yemlik buğdayları da alacak. Daha önceden kaliteye göre alım yapıyordu. Bu sene çiftçimiz ne ürettiyse hepsinin alımını yapacak. İnegöl olarak şöyle bir sorunumuz var. Biz Yenişehir ile birlikte Yenişehir ile İnegöl’ün ortasında alım yaptırıyorduk. Fakat oradaki kantarların TMO’nun kriterlerine uymadığından dolayı orada bu işi yapamıyoruz. Dolayısıyla Yenişehir kendi bölgesinde alım yaparken bizimde burada alım yapmamız gerekiyor. Baktığınız zaman Sungur Paşa, Kozluca gibi yerlerde buğday alımı yaptırmamız bizim için en doğrusu olacak. Ancak konteynerlerin kriterlerine uygun 60-80 ton civarında kantar gerekiyor, bulamıyoruz.  Yine buğday analizlerinin yapıldığı yer bulamıyoruz. Buğdayı stoklayacağımız yer bulamıyoruz. Bu sebepten 10 gündür gece gündüz gitmediğimiz köy mahalle kalmadı. Ümidimizi kestiğimiz anda bu sefer Kulaca Kalkınma Kooperatifi başkanı Ahmet abimizin yanına gittik. Buradan tüm çiftçilerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz. Hem kantarını hem de yeni yapmış olduğu bin metrekare kapalı alan olan bir yeri bize tahsis etti. Allah nasip ederse alımlar başladığı zaman köylülerin yemek yiyebileceği, barınabileceği, 80 kantarlı bir alanda toplanan buğdayı 3 günden sonra Bandırma TMO’ya göndereceğiz. Biz bugün TMO’yu buraya getirmezsek çiftçimiz özel sektörün eline kalır mağdur olur”

 

Çelik, son günlerde yaşanan sağanak yağışların tarım ürünlerinden sadece kirazda zarar gördüklerini belirterek mısır ve ayçiçeği üretiminde sulama maliyetlerinin düşürülmesine avantaj sağlayacağını söyledi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş