TOKİ 3. Etapta vatandaşlar şokta oturulacak vaziyette olmayan dairelere ısınma ücreti yansıtıldı

Yayınlama: 28.05.2024
186
A+
A-

Teslim tarihinden çok sonra teslim edilen 3. Etap TOKİ konutlarında sular durulmuyor. Oturulacak vaziyette teslim edilemeyen birçok daireye ısınma ücreti yansıtılmasının ardından vatandaşlar şoku yaşarken, TOKİ yönetimi yüklenici firmaya, yüklenici firma ise TOKİ yönetimine konuyu atarak vatandaşları mağdur ediyor.

TOKİ 3. Etap Konutlarındaki sıkıntılar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Daha önce açıklanan teslim tarihinden çok sonra teslim edilen konutların birçoğunun oturulacak vaziyette teslim edilmemesi nedeni ile vatandaşlar tepki göstermişti.

Öte yandan birçok vatandaş konutlarının oturulacak vaziyete getirilmesini beklerken, daireleri ile alakalı yeni sıkıntılar yaşamaya başladı.






Bazı bloklarda sürekli elektrik kesintileri olurken, şalterlerin attığı vatandaşlarca tespit edildi. Yine merdiven dairelerindeki aydınlatma eksiklikleri nedeni ile vatandaşlar tepki göstermeye başladı.

Son olarak vatandaşlar bir şok daha yaşadı. Eksik dairelerin daha sonra tamamlanacağı TOKİ tarafından açıklanırken, oturulacak vaziyette teslim edilemeyen dairelerden ısınma ücreti talep edildi.

Talep karşısında şaşkına dönen vatandaşlar önce TOKİ yönetimi ile ardından da yüklenici firma ile görüşürken, bir sonuç elde edemedi.

Konuya ilişkin ismini vermeden açıklamalarda bulunan bir vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“TOKİ yönetimini aradık. Bir an önce dairenin teslim edilmesini ve bu yakıt ücretini ödemek istemiyorum dedim. TOKİ yönetimi bu durumun kendileri ile alakalı bir durum olmadığını ifade etti. Bu durumun yüklenici firma ile alakalı olduğunu ifade etti. Daha sonra TOKİ Yönetimi bizlere yüklenici firmanın numarasını verdi. Yüklenici firmayı aradık. Yüklenici firma da ısınma ücretinin kendileri ile alakalı olmadığını ve TOKİ yönetimi ile alakalı olduğunu ifade etti. Bizde dedik ki bu konunun hallolması için CİMER’e şikâyette bulunmak istiyoruz. Bize verilen cevap çok ukala bir şekilde, ‘Bize bir şey yapamazsınız’ oldu”

Isınma ücretlerinin oturulacak vaziyette olmayan dairelerden de istenmesinin bir açıklaması olmadığını belirten vatandaş, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

“Şimdi ısınma ücretleri eşit olarak paylaştırılıyormuş. Biz dairemizi henüz teslim almadan bizden ısınma ücreti alınması kanuni değil. Bizim dairemiz teslim edilmiş olsa, biz dairemize girmesek bile bu ücreti ödememiz gerekiyor kanunen. Ama daire teslim edilmemiş, ısınma ücretini teslim edilmemiş bir daireye yansıtılması etik de değil, helal de değil”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş