Türk tarihini öğrencilere daha iyi anlatmak ve hissettirmek adına İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesinde Türk Şenliği düzenlendi.
İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nde Türk Şenliği düzenlendi. Baharında gelişiyle birlikte okulun bahçesine kurdukları Orta Asya çadırlarını andıran çadırlarla öğrenciler Türk örf ve adetlerini görsel bir şekilde görme şansı buldu. Osmanlı ve Türk tarihini simgeleyen görsel ve kültürel öğelerle okul bahçesinde oluşturulan alanda öğrenciler hem tarihi öğrendiler hem de keyifli dakikalar geçirdiler.
Programda ilk olarak konuşan Okul Müdürü Durmuş Karadeniz, “ Geleneksel olarak devam eden bu programı düzenlememizde bizlere yardımcı olan İnegöl Belediyesine, İnegöl Ertuğrulgazi Derneğine, Mehter Takımımıza, Bursa Kılıç Kalkan ekibine, İnegöl Halk Eğitimine, İnegöl Okçuluk Kulübüne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programın hazırlanmasında en büyük çabayı gösteren okulun Tarih Öğretmeni Derya Cihangir ise, “Bir tarih içinde doğar ve hayata öyle karışırız. Tüm masumiyetimizle bizi kuşatır ve kendine adapte eder. Tarih peşimizden bizimle birlikte gelir. Doğuşumuzdan, atılan adımlarımızdan yaşamımıza kadar başlı başına bir tarih yatar. Varlığını hep yanımızda hissettirir. Tarihi bir kenarda bırakma lüksümüz yoktur. Ayaklarımıza takıldığında da sırtımıza yük olarak ağırlık kazandığında da bizim için emsalsiz bir stok olarak dikkati çeker. Tarih bizimle birlikte yaşanılan ve birlikte yol alınandır. Tarih yakalanması gereken bir ruhu ve felsefesi vardır. Onu ancak dokunarak hissede biliriz. Kitap satırlarında o ruhu bulmak zordur. Biz bu etkinliğimizde Tarihe dokunmak ve hissetmek istedik. Tarih ne susar nede konuşur. Onu biz susturur biz konuştururuz. Biz bugün Orta Asya’dan gelen Türkmen çadırıyla, şanlı zaferlerin yeni çerileriyle, delileriyle, ecdadın müziğiyle Kılıç kalkan sesiyle, tarihi konuşturmak istedik. Emeği geçen herkese, özellikle kocaman yürekli öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.