Türkiye’den yurt dışına en çok ihracat gerçekleştiren sektörün mobilya sektörü olması ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Artık daha fazla ihracat yapmalıyız ve 2023 hedeflerimiz için alt yapı çalışmalarını tamamlayıp sonuca odaklanmalıyız” dedi.
İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, yurt dışına en fazla ihracat sağlayan sektörün mobilya sektörü olması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
SEKTÖRÜN TEMSİLCİSİ OLMAK GURUR VERİYOR
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Bütün mobilya,fuar platformlarında bulunduk. Almanya’da, ABD’de,Hindistan’da hepsine bulunmaya çalışıyoruz. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışı heyetlerine, yaptığı çalışmalardan biz çok şey alıyoruz. Genel tüm iş alanlarına faydalı olduğu gibi mobilya sektörüne de fayda sağlıyor. Bu durum bu başarıyı getirdi. Bugün bu kadar ülkeye ve Türkiye’nin sektörler içerisinde en çok ülkeye mal satan sektörün temsilcisi olmak gurur veriyor. Biz şimdi dünyada tanınma sürecini yaşıyoruz. Artık maçın ikinci yarısındayız. Artık daha fazla ihracat yapma ve 2023 hedeflerimiz için alt yapı çalışmalarını tamamlayıp sonuca odaklanarak hedefimize varacağız inşallah” dedi.
SÜREKLİLİK ÖNEMLİ
Mobilya pazarı ile ilgili bilgiler veren Güleç, “Biliyorsunuz ki BM’nin kabul ettiği ülke sayısı 193. BM’nin kabul etmediği ülke sayısı zaten 216 civarında ülke. Biz bu kadar ülkeye gidebiliyorsak Türk mobilyasının tanınması anlamında ki süreç. Daha sonrada karlı olan yerlerde ayakta kalacağız, süreklilik önemli. Benim meslektaşlarımdan isteğim var, yurtdışı fuarlarını ihmal etmeyin. Ne kadar çok giderseniz o kadar çok yeni pazar bulma imkanlarımız olacak. Bugün Çine mal satan bir ülke olduk. Eğer buralara gitmeseydik direk Tayland’a nasıl mal satardık ? Ben üyelere iyi ki buraya geldik diyorum. Bazı meslektaşlarım ilk seferden gelip sonuç almaya çalışıyor. Bir kere namaz kılarak namaz kılınmış sayılmıyor. Azda olsa sürekli ibadet makbuldür. Bu süreklilik olması lazım ama maalesef bir sefer gelerek sonuç alınmaya çalışılıyor. Dünya Olimpiyatlarında başarılı olabilmek için sporcunun hep hazırlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.
İSTİFADE ETMELİYİZ
Devlet destekleri ile ilgilide konuşan Güleç, “Fuarlarında devlet desteklerimiz çok büyük miktarlarda. Ekonomi bakanlığının destekleri %75’e varıyor bu desteklerden daha fazla istifade edin. %75’i veren %25’ide verir ama insanlar bunun kıymetini bilsin diye bu veriliyor. Sayın hükümetimize gidelim bunlardan daha çok hedefimiz var diyelim. Ama bunlardan istifade etmeden başka bir talepte bulunmak doğru olmuyor. Bugün Ekonomi Bakanlığımızın ciddi anlamda destekleri var. Devletimiz iş adamına yeşil pasaport desteği veriyor. Biz bunlardan istifade etmiyorsak pazarlara açılamıyoruz deme lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.