üRETiCi FiYATLARDAN MEMNUN DEĞiL

İnegöl Hayvan Pazarına Türkiye’nin çeşitli illerinden hayvan getiren üreticiler, fiyatların geçen seneyle aynı olduğunu belirtti. Üreticiler aynı zamanda önceki dönem Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in düve ile ilgili açıklamasından sonra piyasanın yavaşladığını ama şuanda normale döndüğünü belirtti.

Yayınlama: 15.08.2017
505
A+
A-

Kurban bayramına sayılı günler kala İnegöl Hayvan Pazarında hareketlilik devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden havyan getiren üreticiler İnegöllü vatandaşlara kurbanlıklarını satmayı bayrama sayılı günler kala sürdürüyor.

 

İnegöl’de hayvan çiftliği olan üretici Hakan Özen,  , ”Fiyatlar normal her seneki gibi artış yok. Düve yasak değil şuanda satılıyor. Uygulama yok, diğer illerde çıkış verilmiyor ama İnegöl’de böyle bir uygulama yok. Diğer illerde çıkış verilmiyor, çoğu insan mağdur. Kontroller yeni başladı ama düve ile ilgili Türkiye genelinde yasak var ama İnegöl pazarında serbest. Yeterli hayvan sayısı Türkiye’de mevcut” dedi.






 

Erzurum’dan hayvan getirdiğini belirten üretici Turan Kartal, “Ben 8 Bin TL’ye tosun getirdik, 7.5 TL’ye burada satıyorum. Önce düveleri yasak ettiler sonra serbest bıraktılar. Şuan satış yasak değil ama milleti öldürdü. Bunu yapacaksa Kurbandan sonra yapacaklardı zamanlama yanlış. Erzurum’dan getirdim hayvanları hiçbir tane hayvan satamadım 21 gündür buradayım.

 

Yine Erzurum’dan getirdiği hayvanları satışa sunan üretici Selahattin Balcı, “ Piyasa normale döndü ama tosun fiyatı arttı buda bakan beyin yanlış açıklamasaydı.Ben kendim 100 Düve satıyorum ben eğer kışın beslersem zaten batarım. Şuanda piyasa normalde düve 5.5’tan başlıyor, tosun biraz durgun. Millet tosuna biraz yüklendi. Geçen sene ile fiyatlar aynı. Tosun geçen sene satılıyordu bu sene durgun. Buda Faruk beyin açıklamasıyla olan bir şeydir. Millet bu sıkıntıyı halen çekiyor.

 

İnegöl’de hayvan çiftliği bulunan ve kurbanlık satışı yapan Mecit Duman , “Karımız yok, saman 700, yem 50 TL biz zarar ediyoruz. Ama üstümüze kalmasın diyoruz gayemiz bu. Hizmet ediyoruz ama müşteri bahane buluyor., zor durumdayız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş