VERGİLER DÜŞSE DE FİYATLAR DÜŞMEZ

Et ve sütte gümrük vergilerinin yüzde 30’lara inmesi için bakanlık tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Gümrük vergileri düşse de fiyatlar düşmez” dedi.

Yayınlama: 16.06.2017
769
A+
A-

 

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, Et ve sütte gümrük vergilerinin inmesi için yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 






FİYATLAR DÜŞMEZ

Konu il ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli , “Biz bu konuda çalışma yaptık. Bakanlığa da bu konuyu ilettik. KDV düşerse et ve süt ürünlerindeki fiyatlarda en 4-5 lira aşağıya iner. Gümrük vergileri düşse de fiyatlar düşmez” ifadelerini kullandı.

 

RAPORLARI BAKANLIĞA VERİYORUZ

Talebe göre üretimin olmadığını belirten  Çetizli, “Kıtlık var. Türkiye’nin nüfusu çoğaldı. Et ve süt ürünlerine büyük talep var. Talep var ama üretim yok. Üretimin olmamasıyla ithal hayvan uygulamasıyla sıkıntıyı daima yaşayacağız. Bu konuda raporları bakanlığa veriyoruz” dedi.

 

HAYVAN İTHALATINA BAŞLAYACAĞIZ

Milli hayvan yetiştirilirse et ve süt fiyatlarının düşeceğini söyleyen Cetizli, “Milli hayvan çalışmamız var. Sadece anacı ithal edeceğiz. Bu çalışmamız devam ediyor. İthalatçı firmalarla görüşeceğiz. Anaç hayvan ithalatı için İzmir’de çalışmalar yapacağız. Bu raporu da bakanlığa sunacağım. Kırmızı et birliği olarak bakanlıktan çıkacak onayla hayvan ithalatına başlayacağız. Düve ithalatı olacak. Milli hayvanımızı yetiştirirsek et ve süt ürünlerinde fiyatlar düşecektir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş