YETKiLiLER UYARDI YAĞMURA MARUZ KALMAYIN !

Tuzla’da meydana gelen yangın nedeniyle havaya salınan kimyasallar rüzgârın etkisiyle İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Eskişehir sınırına kadar yayıldı. Yetkililer dumanla birlikte havaya yayılan kimyasal parçacıkların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, Bugün bölgede yağacak olan yağmurlarla bu kimyasalların yeryüzüne ineceğini belirti.

Yayınlama: 20.09.2019
755
A+
A-

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen kimya fabrikası yangını sonucu hava yayılan kimyasalların Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Eskişehir bölgelerine yayıldığı belirtilmişti. Bugün Kocaeli’nde beklenen yağış sebebiyle havada biriken kimyasalların yeryüzüne inmesi büyük tehlike oluşturduğu vurgulandı. Kimyasalların riski hakkında Honda Fabrikası ve Pirelli Fabrikası’nın çalışanlarına yönelik uyarısından sonra bir uyarı da Kocaeli’nde bulunan bir elektronik şirketi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

 

 Şirketin iş güvenliği uzmanı aracılığıyla çalışanlarına gönderdiği mesajda, yangın sonrası çıkan kimyasal gazların havaya yayıldığı, yağacak yağmurun tehlikeli olabileceği belirtildi. Çalışanlara ve ailelerine dışarı çıkmama uyarısı yapıldı.








 

‘YAĞMUR ALTINDA DURMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN’

18 Eylül 2019 tarihinde Tuzla Deri Sanayi’de kimyasal maddelerin üretildiği Ema Kimya Sistemleri fabrikasında çıkan yangından sonra; firmada kullanılan ve yanan kimyasalların zararlı gazları maalesef Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa ve civar bölgelere yayılmıştır. Yarın ve hafta sonu (Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri) beklenen yağmur sırasında; atmosferde birikmiş kimyasalların yeryüzüne inmesi riskine karşı yağmur altında durmamaya özen gösterilmemesi önemle hatırlatılır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.