Yıldırım Camii’nin restorasyonu Mart ayında başlayacak

Daha önce Yıldırım Camii’nin bakımsızlıktan dolayı dış cephesinde sıva dökülmelerinin olduğunu ve cami ile medrese arasında kalan bölümün vandallarca ciddi rahribata uğradığını konu alan haber gazetemizde yayınlanmıştı. Minaresinde de ciddi sıkıntıların bulunduğu Yıldırım Camii için restorasyon kararı alındı. Restorasyonun Mayıs ayında başlayacağı öğrenildi.

Yayınlama: 31.01.2018
887
A+
A-

Yaklaşık 6 önce yayınladığımız haberde, caminin dışında bulunan camların etrafına bırakılan çöpler, cami ile medrese arasında kalan bölümde ise vandalların camiye ciddi zarar verdiğini paylaşmıştık. Bunun yanında caminin dış sıvasında meydana gelen dökülmeler ile acil restorasyon sinyali verdiğini okurlara duyurmuştuk.

 

Konu ile ilgili yapılan değerlendirmelerin ardından Yıldırım Camii’nin önümüzdeki Mart ayında restorasyon çalışmalarının başlamasına karar verildi.






 

Cami içerisinde incelemelerde bulunan bazı yetkililer, kolonların yamuk olduğunu ifade etti. Kolanların düzeltileceğini ve tahtalarda çürüklerin oluşup oluşmadığının inceleneceği öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş