Yunus Emre MTAL’den yenilikçi Twinning Projesi: ‘The Pearl of My Digital World is My Culture’

Yayınlama: 12.06.2024
131
A+
A-

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından hayata geçirilen ‘The Pearl of My Digital World is My Culture’ isimli eTwinning projesi, dijital dünya ve gençlerin bu dünyada sorumlu bir şekilde gezinmelerini amaçlıyor. Proje, gençlerin dijital yaşamlarına sağlıklı bir yaklaşım sunarak, ulusal miras ile dijital dünya arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyor.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yunus Emre MTAL Büro Yönetimi Alanı Öğretmeni Emine Kaptan, şu ifadeleri kullandı:

“‘Mirasımızı Keşfetmek: Gençlerin Dijital Yaşamlarına ve Sağlıklı Yaşamına Bütünsel Bir Yaklaşım’, ulusal miras, dijital dünya ve gençlerin refahı arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlayan kapsamlı bir projedir. Bu girişim, kültürel mirasa ilişkin eğitim modüllerini entegre ederek, kültürel mirasın kimliği şekillendirmedeki önemini vurgulamaktadır. Aynı zamanda, gençlerin dijital ortamda gezinmelerindeki zorluklara da değinerek sorumlu ve bilinçli kullanımı teşvik ediyor. Proje, bu unsurları iç içe geçirerek mirasa duyulan gurur duygusunu aşılamayı, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmeyi ve gençlerin dijital dünyada sorumlu bir şekilde gezinmelerini sağlamayı amaçlıyor.”






Projenin bir diğer önemli boyutu ise kültürlerarası iletişim becerilerinin geliştirilmesi.

Kaptan, bu konuda da detaylı bilgi vererek, “Projemiz, gençler arasında kültürlerarası iletişim becerilerinin geliştirilmesine güçlü bir vurgu yapıyor. Etkileşimli oturumlar, dil değişim programları ve işbirlikçi projeler aracılığıyla, kültürler arası anlayış ve takdir için bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Avrupa boyutunu da entegre ediyoruz” dedi.

Yunus Emre MTAL’in bu yenilikçi projesi, dijital dünyada sağlıklı ve sorumlu bir şekilde var olmanın yanı sıra, kültürel mirası gençlere aktarmayı ve onların bu mirasa sahip çıkmalarını sağlamayı hedefliyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş