‘Zulmün karşısında mazlumlarında yanındayız’

Yayınlama: 01.11.2023
158
A+
A-

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları, Gazze’deki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Musaoğlulları, son olarak terörist İsrail devletinin Cibaliya Mülteci Kampı’nı hedef aldığını ifade ederek, “İlk kıblemizin olduğu topraklar her zaman içimizde bir yaradır. Ama günü geldiğinde inşallah omuz omuza Mescid-i Aksa’da namaza duracağız. Bizler Ahıska Türkleri olarak hazırız. Zulmün karşısında mazlumlarında yanındayız” dedi.

Terör devleti İsrail’in bebek, masum demeden günlerdir Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulüm devam ederken, İnegöl’den de konuya ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor.






ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI OLMASINDAN DOLAYI İÇİM PARÇALANIYOR

Son olarak terörist İsrail devletinin Cibaliya Mülteci Kampı’nı hedef almasının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları, şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 25 gündür orta doğuda akan kan bizleri derinde etkiledi. İnsanlarımız orada yaşanan hadiselere şahit oldukça psikolojileri de bozulmaya başladı. Artık insanlar, ‘ne olacaksa olsun, İsrail kahrolsun’ diyor. Binlerce bebek şehit oldu, mazlumların canları hiçe sayıldı ve sayılmakta. Allah’ın lanet ettiği bir kavim, gözümüzün önünde mazlumların kanını dökmekte. Bizler ise elimiz kolumuz bağlı olmasından dolayı içim parçalanıyor”

Sözlerini sürdüren Musaoğulları;

“Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Cibaliya Mülteci Kampı’na İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin öldüğünü duyurdu. Açıklamada, ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi’nin tamamen yerle bir olduğu açıklandı. Çok sayıda kişinin yaralandı, ölü ve yaralıların Endonezya Hastanesine nakledildiği bildirildi. Birçoğumuz bu yaşananları kelimelerle anlatamıyoruz. Yaşanılanlar bir vahşetin de ötesine geçmiştir. İsrail bir terör devletidir. Bunu artık bütün dünya bilmektedir ve şahit olmaktadır. İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıdan yaralı kurtulanların nakledildiği Endonezya Hastanesi tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle yardım istedi. Hastane Müdürü Atıf el-Kahlut, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye İsrail saldırısında ölen ve yaralananlardan çok sayıda kişinin getirildiğini söyledi. Kahlut, İsrail bombardımanında Cibaliya Mülteci Kampı’nda ilk belirlemelere göre ölen ve yaralıların toplam sayısının 400 ila 450 arasında olduğunu belirtti. Saldırı nedeniyle kayıp ve enkaz altında kalanların olduğunu aktaran Kahlut, sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin bu kişileri bulmak için çalıştığını vurguladı. Kahlut, hastanenin yetersizliğine de dikkati çekerek, ‘Yaralıların tedavisi yerlerde ve koridorlarda yapılıyor. Hastanenin kapasitesi bu kadar büyük sayıdaki yaralıya hizmet vermek için yeterli değil, yaralıların sayısı elimizdeki tüm imkanları aşıyor’ dedi. Böyle bir şeyi bizler örümüzde görmedik. Yaralılar yetersiz kapasiteden dolayı koridorlarda tedavi edilmeye çalışılıyor. Hangi vicdan bunlara şahit olduğunda parçalanmaz? Hangi vicdan bu yaşanılanı kabul edebilir?”  dedi.

Musaoğulları, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“İlk kıblemizin olduğu topraklar her zaman içimizde bir yaradır. Ama günü geldiğinde inşallah omuz omuza Mescid-i Aksa’da namaza duracağız. Bizler Ahıska Türkleri olarak hazırız. Zulmün karşısında mazlumlarında yanındayız”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş