Ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavın’da (KPSS) İnegöl’den 12 bin 345 öğrenci ter döktü.
Kamu Personeli Seçme Sınavı, ortaöğretim oturumu İnegöl’de 38 okulda 950 görevli nezaretinde gerçekleştirildi. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Adaylar, sınav salonlarına, güvenlik kontrollerinden geçirilerek ve sınava giriş belgeleri ile kimlik kontrolleri yapılarak alındı. Adayları sınav salonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu. Adaylara ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.
Sınav öncesinde sabah saat 08.00 itibariyle de Hükümet Konağında bulunan Nüfus Müdürlüğü de açıldı. Sınava girecek adaylardan Nüfus Cüzdanı olmayanlara, Nüfus Müdürlüğünde memurlar tarafından kısa sürede Nüfus Cüzdanı çıkarıldı. Öte yandan, KPSS’ye geç kalan adaylar, sınava yetişebilmek için koşturdular.
Sınav sonrasında bir açıklama yapan ÖSYM İnegöl Koordinatörü, U.Ü. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, “Sınavı sorunsuz bir şekilde tamamladık. ÖSYM tarihinde de en fazla katılımın olduğu bir sınav. Türkiye genelinde yaklaşık 3,5 milyon, İnegöl’de de 12 bin 345 kişi sınava girdi. Sınavda 38 okul da 950 kişi görev aldı. İnegöl tarihinde de en fazla katılımın olduğu bir sınavdı. Daha önce en fazla 6 bin kişiyle sınav yapmıştık. Bu onun iki katı oldu. Nüfus Müdürlüğü bugün açıktı. Kimlikle ilgili sorunu olan vatandaşlara yardımcı olundu. Sınav giriş belgesi olmak şartıyla nüfus hüviyetleri verilebiliyordu. Bu sene daha pratik bir çözüm yapıldı. Nüfus Cüzdanı bilgilerini bir belgeye onaylayarak verdi. Bu nüfus cüzdanı yerine geçti. Sadece sınavda kullanıldı. Bu anlamda pratik bir çözümdü. 400 öğretmen ihtiyacı vardı. Sonra bu 70’e düştü. En son 70 öğretmenin sınavda görev almasının zorunlu olduğunu söyledik. Önceleri onaylayıp, onaylamama hakkı tanınıyordu. Sonuç itibariyle bu da bir kamu hizmetidir. ÖSYM’de bir kamu kurumu. Dolayısıyla bunu mutlaka yapmamız gerekir. Bunu da öğretmenler yapmalı. Dolayısıyla öğretmenlerimizden bir kaçı itiraz etti. Ama sonrasında sorun çözüldü” şeklinde konuştu.
HABER: SERHAT ÇİÇEK