DOSTUM’DA HEDEF; TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesiyle ilgili İnegöl’de farklı branşlarla alakalı faaliyet gösteren isimlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hedeflerinin İnegöl’ün turizm potansiyelini ortaya çıkarmakla birlikte Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Yayınlama: 29.09.2016
762
A+
A-

Başladığı günden itibaren kartopu gibi büyüyerek İnegöl’de hemen herkesin ilgisini çekecek branşlara sahip bir projeye dönüşen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) ile ilgili önceki gün akşam geniş katılımlı istişare toplantısı düzenlendi. Yenice’deki DOSTUM merkezinde düzenlenen toplantıda proje dahilindeki branşlarla ilgili İnegöl’de faaliyet sürdüren isimlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, DOSTUM’la ilgili sunum yapıp fikir alışverişinde bulundu.

 

SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE BU İŞİ YAPAN YOK






DOSTUM projesiyle ilgili beyin fırtınası yapmak üzere bu organizasyonun gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Biz bu akşam buraya beyin fırtınası yapmak için geldik. Ülkemizde farklı şehirlerde bu branşlara dair bir şeyler yapmışlar. Kimisi yamaç paraşütüyle alakalı pist yapmış, kimisi izcilik kulübü kurmuş, kimisi balıkçılıkla ilgili bir faaliyet yapmış, kimisi okçulukla alakalı bir faaliyet yapmış veya bunun birkaç tanesini bir araya getirmiş. Dönem dönem de bazı yarışmalarla bu branşları taçlandırmış belediyeler var. Yalnız istikrarlı, düzenli, periyodik olarak sistemli bir şekilde bu işi yapan var mı derseniz, kimsenin emeğini boşa atmak istemiyorum ama çok belediye yok. İnegöl’de de buna dair geçmişte yapılmış çalışmalar var. Bazen bir dağcılık kursu, bu bazen bir bisiklet yarışması veya etkinliği, bazen bir off road yarışmasının sponsorluğu veya benzer konularda bizde de etkinlikler yapılmış” dedi.

 

PROJE İLERLEDİKÇE HEYECAN DUYUYORUM

İnegöl’ün yeni sektörlere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Aktaş, “DOSTUM projesi ilerledikçe heyecan duyuyorum, şehri pazarlamak için olağanüstü bir proje. İnegöl hep köfte ve mobilya üzerinde gidiyor. İnegöl’de mobilya çok konuşuluyor. Evet, 2004’te 20 milyon dolardı mobilya ihracatımız ve bugün 360 milyon dolarlara geldi. Hala bu şehrin ana dinamiği mobilya olmasına rağmen. kendine has bazı sıkıntı ve problemleri var. Mobilyacılar iyiyse İnegöl iyi. Allah’ın izniyle Mobilya daha da gelişecek. Lakin İnegöl’ün yeni sektörlere ihtiyacı var. İnegöl’de ne yapılır? Bir lastik fabrikası olur mu? Şuanda görünürde olmaz. İnegöl’ün başka neyini pazarlayabiliriz? Deniz yok. Ama İnegöl’ün öne çıkabilecek önemli özelliklerinden biri de turizm potansiyeli. DOSTUM’da da turizm üst başlığı ile altındaki spor branşlarıyla birlikte İnegöl’ü nasıl ön plana çıkarabiliriz, nasıl pazarlayabiliriz ve ekonomik açıdan nasıl bir katma değere bu olayı dönüştürebiliriz noktasında çalışmalar yürütüyoruz?” diye konuştu.

 

AMACIMIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLİR MİYİZ?

Aktaş, DOSTUM projesinin amaçlarından da söz ederek konuşmasını şöyle tamamladı: “Bununla alakalı ne muradımız olabilir? Belediyespor’da olduğu gibi çocukları alternatif sporlara teşvik etmek. Futbol çok fazla konuşuluyor. Futbol artık bir endüstri. Mobilyacılık yaparken, bakkallık yaparken, öğretmenlik yaparken, memurluk yaparken DOSTUM’un da bir kıyısından tutar bu vatandaş. İkincisi de İnegöl’ün doğasını keşfettirebilir miyiz? Her yeni yere gittiğimizde burası İnegöl mü diyorum. Üçüncüsü; yapacağımız ulusal ve uluslararası müsabakalarla şehrin tanıtımını yapabilir miyiz? Dördüncüsü de saklı kalmış ve keşfedilmeyeni bekleyen İnegöl’ün turizm potansiyelini gün yüzüne çıkarıp, bir sinerji oluşturabilir miyiz? Bir diğer amacımız bu projeyle Türkiye’ye örnek olabilir miyiz, ses getirebilir miyiz?”

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından DOSTUM projesi ve proje kapsamındaki branşlara ilişkin istişareler yapıldı.

 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş