DÜNYA İLE BULUŞTURUYOR

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), ikincisini düzenlediği “İnegöl Mobilya Yıldızları” ve iftar programı geçtiğimiz gün Angelacoma Hotel’de gerçekleştirildi.

Yayınlama: 10.06.2016
883
A+
A-

Angelacama Hotel de düzenlenen programa İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Beleidye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

 

İNEGÖL MOBİLYASINI DÜNYA TANIYACAK






İftar programının ardından açıklamalarda bulunan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Yavuz Uğurdağ, “2.’sini düzenlemiş olduğumuz İnegöl Mobilya Yıldızları ve iftar programımıza hoş geldiniz. Öncelikle Ramazan ayının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu akşam 2.’sin düzenliyoruz programımızın. Özellikle İMOS olarak hem yönetim kurulumuzun hem de personelimizin gayretleri ile yapmış olduğumuz programların devamını yapmak niyetinde ve azmindeyiz. İnşallah bu doğrultuda da büyük azimle çalışıyoruz. İMOS İnegöl için çok değerli bir kurum. İnegöl Mobilya Sektörünü temsil eden bir dernek. Bu doğrultuda 15 ay önce yapmış olduğumuz programlar, aynı şekilde devam ediyor. I am Desing projemiz, mobilya sektörümüzün tasarım okuyan, tasarımda kendini geliştiren üniversite öğrencileri için uyguladığımız bir proje. Bu projemizi de Mart ayında tekrarladık ve çok verim aldık. Sektörümüzü dış dünyaya açan, tanıtan, “İnegöl Mobilyası Dünya ile Buluşuyor” projemizin inşallah ilini gerçekleştirdik Afrika kıtası ile, .2’sini de Kasım ayında MODEF Fuarı ile birlikte Amerika Kıtası büyükelçileri ve ticari ataşeleri ile gerçekleştireceğiz. Bunun yanında İnegöl’de üretim yapan, katkı sağlayan firmalarımızın yapmış olduğu ihracatlar hem ülkemize hem de ilçemize çok büyük maddi ve sektörel anlamda değer katıyor. Bu firmalarımızın da ödüllendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle bu programı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bir adım daha atmayı düşünüyoruz. Bu adımı da  15 gün önce atmış bulunuyoruz. Şimdi İMOS olarak önümüzde bu programlara istinaden eklemek istediğimiz ve uygulamaya çalıştığımız alım heyetleri çalışmaları önümüzdeki aylarda hız kazanacak. Geçen Mayıs ayında Hindistan’dan 30 firma ile birlikte alım heyeti düzenledik. Oradaki firmaları İnegöl’deki firmalarımız ile buluşturduk. Katılan firmalarımız çok memnun ayrıldılar. Bu programlarımız MODEF ortaklığı ile birlikte önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. İnşallah Ağustos ayında Güney Kore’yi ziyaret edeceğiz hep birlikte. Eylül ayında Kenya ve Nijerya alım heyeti programımız var. Ekim ayında biliyorsunuz Amerika programımız olacak. Kasım ayına geldiğimizde ise Kasım Fuarımız ve İnegöl Dünya ile Buluşuyor projemiz var. İnşallah bu programı da hallettikten sonra Aralık ayında büyük bir ihtimalle yine Hindistan ziyaretimiz ve Fas organizasyonumuz olacak. Şimdi İMOS olarak artık bir hizmet ağını yerleştirmiş oluyoruz İnegöl’ümüze. Biraz önce saydığımız programlar ve uygulamaya çalıştığımız programlarla birlikte bu sene yapılacak olan etkinlik tablomuz ortaya çıkmış oluyor. İnegöl Mobilya Sektörü, Türkiye’de zaten belirli bir konuma, belli bir imaja sahip olan bir sektör. Amacımız bu sektörü yurt dışına, tüm dünyaya tanıtmak. Yağmış olduğumuz programlarla da bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bugün İMOS’u ve İnegöl Mobilyası’nı Afrika tanıyor. İnşallah önümüzdeki aylarda Amerika Kıtası da tanıyacak. Ondan sonra Avrupa Kıtası, Asya Kıtası derken, İnegöl Mobilyası tüm dünyada tanınmış vaziyete gelecektir” dedi.

 

MOBİLYA ÇALIŞANLARINA REFERASN MEKTUBU ŞARTI

Uğurdağ, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Burada bir başka konuya değinmek istiyorum. Özellikle sektör itibari ile zor dönemlerden geçiyoruz. İşlerimiz biraz sakin devam ediyor. Bu bağlamda bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum. Özellikle işçi transferi noktasında sektörde bir sıkıntımız var. Bu noktada bizlerde İMOS olarak, yönetim kurulumuzda almış olduğumuz karar doğrultusunda, artık firmalardan çıkan işçilerimizle alakalı referans  mektubu isteme noktasında bir karar aldık. Bunu da ilk defa bu programda sizinle paylaşıyorum. İş yerinizde çalışan işçi, işyerinden ayrıldığı andan itibaren bizden ve sizden referans mektubu almak zorunda olacak ki, diğer işyerine başvurusunu yaptığında diğer firmalardan ricam; bu referans mektubunu bu kişiden istemeniz. Bunun şu faydası olacak; işçi bir iş yerinden ayrılıp diğer işyerine başvuru yaptığında, niye ayrıldığını, ne sebeple ayrıldığını, hangi kapasiteye sahip olduğunu o  referans mektubunda işveren görmüş olacak. Bu da bizim işçilerimiz ile alakalı sıkıntılarımızı bir nevi ortadan kaldırmış olacak düşüncesindeyiz”

 

KAOS VE KARGAŞA TİCARETİ ETKİLİYOR

Uğurdağ’ın ardından kürsüye çıkan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Ramazan Ayı içerisindeyiz. Birlik ve beraberliğin, maneviyatın doruk noktasına ulaştığı Ramazan ayı ülkemize, İnegöl’ümüze, tüm Müslüman coğrafyasına hayırlar getirsin inşallah. Allah hepimziin tuttuğu oruçları kabul etsin. Ülkemiz geçtiğimiz yıl iki seçim geçirdi. Birisi Haziran ayında diğer de Kasım ayında. 2016’nın yine ilk aylarında bir hükümet değişikliği oldu. Tabi bu siyasi çalkantılar ticarete de yansıyor ve bölgemizdeki kaos ve kargaşa bizim ekonomimizi, ticaretimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bizler üretici, sanayici iş adamları, bu sıkıntılı ortamı aşma ve işlerin daha iyi konuma getirme adına hep birlikte mücadele veriyoruz. Ben öyle ümit ediyorum; önümüzdeki günlerde bu sıkıntılar, bu gölgemizdeki ateş çemberi ortadan kaldırılır ve biz yeniden ihracatımızı yükseltmeye, üretimimizi ve istihdamımızı arttırmaya hep birlikte devam ederiz” dedi.

 

STK’LAR CİDDİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYOR

“Geçtiğimiz günlerde ülkemiz içerisinde patlatılan bombalarla kaybettiğimiz polislerimize, askerlerimiz, şehitlerimize  Allah rahmet eylesin diyor, geride kalanlara başsağlığı diliyorum” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Anıl, “Bunun bir son olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu akşam İMOS’umuzun fevkalade tertip ettiği İnegöl’ün Mobilya Yıldızları’na ödül vermek için bir aradayız. Biz İnegöl mobilyacısı ile iftihar ediyoruz. İnegöl’ün mobilyada başkent olma yolunda çalışmalarını yakından izliyor ve her türlü desteği verme konusunda yanlarında oluyoruz. İnegöl’deki tüm STK’ların da İnegöl mobilyasının daha iyi noktaya gelmesi, İnegöl sanayisinin de daha iyi noktalara gelmesindeki çalışmalarını takdirle izliyor ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir defa daha ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İMOS’A BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Ülkemizin artık gerçekten dünyada beklenen barış ve huzur ortamının en iyi ülkesi olmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye’nin huzurlu ve batış içerisinde yaşamasını istemiyorlar. Mobilya tanıtım grubuyla, İnegöl mobilyasının Türkiye’de imajı yükseldi. İMOS kurum olma vazifesini oluşturdu. İMOS’a büyük görev düşüyor. İMOS, tasarım konusunda çok önem veriyor. İftarlar bir araya gelmemizin sebebi ancak toptan iftarları kaldırmak Türkiye’de gündem olabilir” dedi.

 

BELEDİYE HER ZAMAN DESTEK VERİYOR

Programda son olarak konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi’nin mobilya ile ilgili yapılan atılımlara her zaman destek olduğunu belirterek, “Alman parlamentosu yıllar sonra durup dururken bizimle alakalı karar alıyorsa ve birileri artık tamamen bu işi pisliğe döktüyse bu memlekette işler iyi gidiyor demektir. Bu gidişatı bozmak isteyenler var. Sistemsiz hedefsiz ve körü körüne yurt dışı ile iş gezilerinden ziyade daha hedef odaklı yerleşe ulaşmak lazım ve buna dair çalışmalar yapmak lazım” dedi.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Mobilya Yıldızları programına geçildi. Programda şu firmalara ödülleri verildi;

 

2015 YILINDA EN ÇOK İHRACAT YAPAN İLK 3 FİRMA

Çilek Mobilya, İdol- Arıcı Mobilya ve Gala Mobilya

 

BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE İHRACATINI EN ÇOK ARTTIRAN FİRMALAR

ÇMS Mobilya, DMS Dülegöz Mobilya ve Dome Home

 

2015 YILINDA EN FAZLA TASARIM TESCİLİ YAPTIRAN FİRMALAR

Çilek Mobilya, Vanessa ve Nill’s

 

2015 YILINDA EN FAZLA FAYDALI MODEL TESCİLİ YAPTIRAN FİRMALAR

Erhun Metal, Krdplast, Weltew



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş