İNEGÖL ÖRNEK ALINIYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş beraberinde Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, Gülhan Şahin, Eşref Yiğit ve Sabri Günaydın ile basın mensupları ile gündemi değerlendirdi. İnegöl’ün projeleri ile örnek alındığını belirten Aktaş, “Hamdolsun güçlü bir Belediyemiz var. Muhakkak üst sınırı yakalamak mümkün ama genel anlamda Bursa’nın diğer ilçeleri ile kıyaslandığında da, başarılı olduğumuzu, belediyenin çalışmalarının dikkat çektiğini ve bir çok çalışmamızın örnek aldığını ifade etme

Yayınlama: 07.10.2016
713
A+
A-

KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Son günlerde sosyal medya üzerinden şahsına yönelik karalama kampanyası başlatıldığını ifade eden Başkan Aktaş, “Yapılan hamleler beni yolumdan çeviremez” dedi.

 






BELEDİYENİN EL ATMADIĞI YER YOK

İnegöl Belediyesinin ilgilendiği alanlar dışında gerek sağlık alanında gerekse eğitim alanında katkı koyduğunu belirten Aktaş, “İnegöl Belediyesi sadece konuları arasındaki işlerle değil, eğitim ve sağlık başta olmak üzere elinin el atmadığı, elinin gitmediği yer yok Allah’a şükürler olsun. Her tarafa ama her tarafa, bir okulun boya badanasından tutunda, bazen temizliğine, bazen ilaçlanmasına, bazen bahçe düzenlemesine, bazen herhangi bir sınıfının düzenlenmesine, bu bir sağlık kurumuysa yapılacak tüm faaliyetler alakalı süreçleri seferber ettiğimizi ifade etmek istiyorum”

 

KESİN ÇÖZÜM İÇME SUYU BARAJI

Son günlerde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “Kaynakta sıkıntılar olduğu sürece, sıkıntı olabilir. Bu işin kesin çözümü içme suyu barajıdır. İnegöl Belediyesi bundan dolayı 1 milyon TL’lik masraf yaptı. İşi ihale aşamasına getirdi, İnegöl Belediyesi o etütleri ile alakalı, o fizilibite ile alakalı, o arazi ölçümleri ile alakalı 1 milyon TL İnegöl Belediyesi masraf yaptı. 2019 Senesinde de bitirileceğini inşallah biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

—————————————————————————————————————————

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz gün Başkan Yardımcıları ile beraber gündeme yönelik değerlendirme toplantısı düzenledi.

 

İLK AŞURE İKRAMI AÇILIŞTA

Düzenlenen toplantıda ilk olarak Hicri Yılbaşı’na değinen Aktaş, “Kısa bir süre önce yeni Hicri Yıl’a başladık. Öncelikle Allah bir öncekinden daha iyi, daha bereketli bir yıl geçirmeyi hepimize nasip etsin.  Malumunuz üzere Muharrem Ayı da başladı. Muharrem Ayı’na has, özellikle Türk geleneğinde yeri olan Aşure ikramları, inanıyorum ki hem Belediyemiz hem de İnegöl farklı siyasi parti ve STK’lar marifeti ile İnegöl’ün  dört bir tarafına ikram edilecek. Yarın da nasip olursa 17.30’da mahalle konağımızı açıyoruz, İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis ettiğimiz. Burhaniye ve Osmaniye Mahallelerine hizmet edecek mahalle konağımızı açılışı, Milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu’nun katılımı ve ilçe protokolümüz ile gerçekleştirilecek. Mahalle konağımızda da ilk aşure ikramını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

 

İNEGÖLLÜLER DUYARLI DAVRANDI

İnegöllü vatandaşların 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında kendine yakışır bir görüntü çizdiğini belirten Aktaş, “2-3 Ayda bir sizlerle bir araya gelip, sizlerin soruları ile ilgili cevap vermeye çalışıyoruz. Belki bir çoğunuz unuttu ama en son 14 Temmuz tarihinde bir sabah kahvaltısında bir araya gelmiştik. Ve aradan da yaklaşık 3 aylık bir zaman geçti. Allah bir daha göstermesin, 1 gün sonra da 15 Temmuz Akşamı darbe kalkışması gerçekleşmişti. Çok farklı bir süreçti, çok sıkıntılı bir süreçti ve İnegöl’de, Bursa’da Türkiye’de o yaz dönemi içerisinde çok özel bir pozisyona geçti tabiri yerindeyse. Halkımız gerçekten çok duyarlı davrandı. Kadınıyla erkeğiyle, farklı farklı siyasi partilerle İnegöl bu işe en iyi tepki veren şehirlerden bir tanesiydi. Çünkü farklı ilçeleri gezen milletvekillerimizin, bu noktadaki söylemlerine bizatihi şahit oldum. Kendileri İnegöl’ün çok güzel organize olduğunu ifade ettiler. Bursa’daki mitinge de İnegöl’den bir çok vatandaşımız katıldı” dedi.

 

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMADAN DEVAM ETTİ

“Darbe girişiminin olduğu dönemde de şimdi de Belediyemiz hizmetlerine ara vermeden devam ediyor” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, “Biz bu işleri ekibimiz ile beraber yapıyoruz. Büyükşehir Meclis Üyemiz, aynı zamanda İmar Komisyonu Üyemiz, benim şehir dışında olduğum dönemlerde de Başkan Vekilimiz olan Turgay bey ve farklı konulardan sorumlu 5 tane başkan yardımcısı ile beraber bu işleri sevk ve idare ediyoruz. 3’ü memuriyetten, 2’si de siyasi olmak üzere aldıkları konularla alakalı, bir taraftan kendilerini geliştirerek büyük bir heyecanla işlerini yapmaya gayret ediyorlar. Bu arada darbe kalkışması süreci ve akabinde oluşan konularla alakalı, Belediyeden de tane arkadaşımız açığa alındı. Bu günlerde valilik kanalı ile nihai kararımızı yazdık. Biz tamamen devletimizin koyduğu kurallarla hareket ediyoruz. Valilik kararı ile nihai karar verilecek ve bizlerde sizlerle süreci paylaşacağız” diye konuştu.

 

BELEDİYENİN EL UZATMADIĞI YER YOK

İnegöl Belediyesinin ilgilendiği alanlar dışında gerek sağlık alanında gerekse eğitim alanında katkı koyduğunu belirten Aktaş, “İnegöl Belediyesi sadece konuları arasındaki işlerle değil, eğitim ve sağlık başta olmak üzere elinin el atmadığı, elinin gitmediği yer yok Allah’a şükürler olsun. Her tarafa ama her tarafa, bir okulun boya badanasından tutunda, bazen temizliğine, bazen ilaçlanmasına, bazen bahçe düzenlemesine, bazen herhangi bir sınıfının düzenlenmesine, bu bir sağlık kurumuysa yapılacak tüm faaliyetler alakalı süreçleri seferber ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Hamdolsun ufak tefek sıkıntılara rağmen, yine okullarımız bayram sonrası 19 Eylül tarihi itibari ile start aldı. İnşallah kısa bir zaman içerisinde ola ki başta eğitimci kadrosu olmak üzere, eksik ve aksakları varsa bunları muhakkak suretle atlatacak ve bizim de Belediye olarak bunlara verebileceğimiz destek varsa, yine yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

 

BURSA’DA ÖRNEK GÖSTERİLİYORUZ

Önümüzde açılışı gerçekleşecek projelerle ilgili bilgi veren Aktaş, “Önümüzde açılışlarımız var. Onları seri bir şekilde devam ettiriyoruz. Cuma günü (bugün) 14.30’da meclis toplantımız var. Nasip olursa ikindi sonrası Burhaniye Mahalle konağımızı açmış olacağız. Pazartesi günü Mesudiye Mahallemizde çok büyük ve güzel bir parkın açılışı var. Nasip olursa önümüzdeki hafta basın mensubu arkadaşlarımızı misafir edeceğimiz Oylat’ta bu bir icattır yeşil enerji projesi, 1 milyon 300 bin TL gibi bir maliyete mal olmuş, artık Oylat’ta bir haftadan beri kömür yakılmıyor. Hibrit sistemle sıcak sudan ve atık sudan bütün Oylat’ı o tesislerimiz ile ısıtıyoruz. Hem ekonomik hem de çevre dostu bir yatırım bu. Örnek olacak bir proje. Biz projenin tüm detaylarını sizlerle paylaşmış olacağız. Daha önce yapmış olduğumuz açılışlar da vardı. Devam eden inşaatlarımız var. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Muhakkak bu çalışmalarımız arasında da eksik ve aksaklıklar olabiliyor. Daha önceli 14 Temmuz’daki yapmış olduğumuz toplantıda da ifade etmiştim. Hamdolsun güçlü bir belediyemiz var. Muhakkak üst sınırı yakalamak mümkün ama genel anlamda Bursa’nın diğer ilçeleri ile kıyaslandığında da, başarılı olduğumuzu, belediyenin çalışmalarının dikkat çektiğini ve bir çok çalışmamızın örnek aldığını ifade etmek istiyorum. Ben daha önce sözüm olduğu için hem Yenişehir Belediye Başkanımız’a, hem iyi bir dostum olan Serhat Ayaz’a akabinde İznik Belediye Başkanımız’a ve İznik’e atanan eski Bölge Trafik Amirimiz Gökhan Bey’e hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundum. Oralarda da istişarelerde bulundum. Tabi 3. dönemimizde olmamız nedeni ile birikmiş tecrübelerimizi arkadaşlarımız ile paylaşmaya çalıştık. Hatta bu arada İznik Belediye’mizin temizlik aracı ile alakalı bir ihtiyacı oldu. 3 Aylığına kendileri ile bir protokol yaparak bir aracımızı da onlara tahsis ettik. Nihayetinde İnegöl gerçekten güzel bir ilçe, örnek bir ilçe, bir çok ilkleri gerçekleştirmiş bir ilçe. İnşallah bu örneklik devam edecek” dedi.

 

KESİN ÇÖZÜM İÇME SUYU BARAJI

Son günlerde gündeme gelen su konusuna da değinen Aktaş, “Son günlerde su ile alakalı ilçemiz kamuoyunda oluşan bir algıyı ve sonuçta gelinen noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepinizin bildiği gibi 204-2014 aralığında 10 yıl suyla alakalı tüm iş ve işlemler İnegöl Belediyesi ukdesindeydi. Yani bunun fiyat tarifesinin belirlenmesi de, suyla alakalı yapılan her çalışmada… Fakat burada sadece 21 merkez mahallemiz için geçerliydi. Yenice, Cerrah, Kurşunlu ve Tahtaköprü ayrı birer belediyeydi ve o belediyelerin sorumluluğundaydı. Ola ki bizden malzeme ekipman konusunda bir destek istendiği zaman, bizler yardımcı olmaya çalışıyorduk. Köylerimizle alakalı da  İl Özel İdaresi bünyesinde bu işler sevk ve idare edilmeye çalışılıyordu. Demek istediğim şudur ki; “Bizdeyken dört dörtlüktü. Şimdi kötü” anlamında bir yaklaşım söz konusu olamaz. Ben böyle yaklaşımları da kabul etmiyorum. Bu yıl ile alakalı aksaklıklar olmuş olabilir. O zaman da hep ifade ettik. Dedik ki kaynak bol olduğu sürece, İnegöl’de su ile alakalı problem yok. Kaynakta sıkıntılar olduğu sürece, sıkıntı olabilir. Bu işin kesin çözümü içme suyu barajıdır. İnegöl Belediyesi bundan dolayı 1 milyon TL’lik masraf yaptı. İşi ihale aşamasına getirdi, İnegöl Belediyesi o etütleri ile alakalı, o fizilibite ile alakalı, o arazi ölçümleri ile alakalı 1 milyon TL İnegöl Belediyesi masraf yaptı. 2019 Senesinde de bitirileceğini inşallah biliyoruz. Temennimiz bu denli kuraklık olmadan, bir sıkıntıya mahal vermeden, ama özellikle baraj bittikten sonra Alanyurt’ta dahil tüm ilçe halkımızın filtre edilerek tüketmesi bizim en büyük arzumuzdur. Lakin şu gün oluşan süreçle alakalı böyle bir durumun olduğunu dilimizin döndüğünce cevaplaya çalışıyorum. Eleştirilere saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

YAPILAN HAMLELER BENİ YOLUMDAN ÇEVİREMEZ

Aktaş, bir süredir sosyal medya üzerinden başlatılan karalama çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Bir süredir sosyal medyada, özellikle şahsım ve beraberinde bir sürü ismin verilerek oluşturulan ve yapılmak istenen bir kampanya var. Ben bugüne kadar kanun harici hiç bir yola tevessül etmedim, Belediye Başkanlığı sürecinde de, Belediye Başkanlığı öncesinde de… Allah ömür verdiyse bir gün bu görevler bitecek. Yaklaşık 31 Ağustos- 1 Eylül tarihinden beri, bir kaç gün aradan sonra dün sabah itibari ile bir mahlas isimle zatın biri yazıyor. Kamuoyu zaten gerekli değerlendirmeleri yapıyordur. Burada çok fazla söze hacet olmadığını düşünüyorum. Tüm samimiyetimle söylüyorum, benim çalışma azmimi, yapılacak hiç bir müdahale asla ve asla kıramaz ve kesemez. Allah’ın bana yüklediği bu misyonu en layıkıyla yapma derdinde olan birisiyim. Ben işin şeklini şemalini bile konuşmaya haya ediyorum. Bu memleketi seven, bu memleketi düşünenin asla ve asla tevessül etmeyeceği bir yöntem. 5 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde iki kez savcılığa suç duyurusunda bulundum. Arkadaşlarımız gerekli dokümanları aldılar. Dokümanları savcılığa ilettiler ve bundan mağdur olan bazı isimler, bazı isimlerin anne ve babaları bana telefon açtılar. Onlara da dilimin döndüğünce cevap vermeye çalıştım. Kim hangi gerekçe ile bunları hayata geçiriyor, işin o kısmını bilmiyorum ama 15 Temmuz – 31 Ağustos FETÖ muhabbeti yokken, 1 Eylül tarihinden itibaren yaklaşık 35 gündür yoğun bir FETÖ yaftasına maruz kalmamı çok manidar olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bizi bilenler biliyor. Ben nihayetinde yüce Türk adaletine samimi olarak güveniyorum. Siber suçların, istihbaratın gerekli çalışmalar yaptığını biliyorum. Yapılan hamleler beni yolumdan çeviremez”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş