Bayram tatilini fırsata çeviren İnegöllüler, geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve bayram süresince geçişi ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nü görmek için bu güzergaha akın etti.
İnegöllüler, Gebze – İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Marmara Denizi’nin doğusunda İzmit Körfezi’nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova’nın Hersek Burnu’nu bağlayan, orta açıklığı 1.550 metre ve toplam uzunluğu ise 2682 metre olan asma köprüyü görmek için özellikle bu yol güzergahını kullandı.
Sosyal Medya üzerinden paylaşımlarda da bulunan İnegöllüler, köprüden övgü ile söz etmeyi de ihmal etmediler.
İNEGÖL’DEN İSTANBUL 1 SAAT
Daha önce İnegöl’den İstanbul’a 4 saatte ulaşım gerçekleştiren İnegöllüler, şimdi ise sadece 1,5-2 saat arasında İstanbul’a gidebilecek. Bu nedenle bayram tatilini İstanbul’da gerçekleştirmek isteyen İnegöllüler Osmangazi Köprüsü’ne akın ederken, bazı İnegöllüler ise bayram tatilini fırsata çevirip, sadece köprüden geçmek ve dünyanın en uzun köprülerinden birini görmek için bu yol güzergahını kullandı.
HERKES MEMNUN
Köprünün yapılışı ile ilgili sosyal medya üzerinden resimler paylaşan İnegöllü vatandaşlar, köprüyü değerlendirdi. Vakitten tasarrufun önemine değinen İnegöllü vatandaşlar, köprünün ülke insanına hayırlı olması temennisinde bulundu.
BAYRAM SONRASI ÜCRETLİ
Bayram süresince ücretsiz geçiş hizmet sunan Osmangazi Köprüsü, bayramın ardından ücretli olarak hizmet vermeye devam edecek. İstanbul ile İzmir arası ulaşım süresini 5.5 saat kısaltarak 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün, 35 dolar + KDV (121 TL) olan geçiş ücretinin düşürülmesi için yapılan hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı. Köprü geçiş ücreti, yüzde 25 oranında düşürülecek. Bu ayarlama sonrasında geçiş ücreti, 90-91 TL’ye kadar gerileyecek.
30 HAZİRAN’DA AÇILIŞI YAPILACAK
Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle 30 Haziran’da açılacak.
EKONOMİYE ETKİSİ 27 MİLYAR LİRA
113 adet tabliyeyle birleşen dünyanın en yüksek asma köprüsünün ekonomik etkisinin 27 milyar lirayı bulması bekleniyor. Körfez Köprüsü sayesinde bir çok sektör canlanacak. 15 bin kişinin istihdamına da katkı yapacak. Otoyol, bölge ekonomisinin büyümesine yüzde 7 artış sağlayacak, Ege’de turizm hareketlenecek, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacak.