VATANDAŞLIKLA EŞ DEĞER OTURMA İZNİ

Ankara’da Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ile bir araya gelen İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Çok verimli bir görüşme yaptık. Oturma izninde ve vatandaşlık alımında yaşanan sıkıntıları anlattık. Kendileri çok güzel bir haber verdi. Ahıskalılara özgü oturma izniyle alakalı yeni bir düzenlemenin yapıldığını ve vatandaşlıkla eşdeğer olacağını söyledi” dedi.

Yayınlama: 24.12.2016
7.821
A+
A-

Daha önce Ahıskalıların sorunlarını Ankara’ya giderek bir çözüme kavuşturulması için geçitli ziyaretlerde bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş ver beraberindeki bazı yöneticiler, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Meclis İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros’u ziyaret etti.

 

Ankara’da gerçekleşen ziyarete dernek başkanı Mehmet Taş, dernek yönetim kurulu üyeleri Osman Hatipoğlu, Mesut Altay ve Dursun Ali Mavigil’in katıldı






 

Gerçekleşen ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, “Geçtiğimiz Perşembe günü Ankara’ya çalışma ziyaretinde bulunduk. İçişleri eski Bakanımız sayın Efkan Ala’ya iadeyi ziyarette bulunduk. Sorunlarımızla ilgili görüşmeler yaptık. İnegöl’de ki açılışta gündeme getirdiğimiz sorunlarımızın başında yer alan sağlıkla ilgili genelgenin kapsamı hakkında bilgiler aldık. Vatandaşlık konusunda da çalışmaların devam ettiğini söylediler. Önümüzdeki günlerde bu konu hakkında detaylı bir açıklama yapacaklarını söylediler. Denklik konusunun bizim için önemli olduğunu ve bu anlamda bir sürü doktorumuzun mağdur olduğunu ilettik. Bu konuda bir öneri de sunduk. Denkliği alana kadar belediyelerin bünyesinde yer alan evde sağlık hizmetlerinde görev almalarını istedik. Bu şekilde mesleklerini yapmış olacaklarını söyledik. AK Parti Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ile görüştük. Konuları ona da ilettik. Efkan Ala ile bu konular hakkında istişare içinde olacağını ve konunun takipçisi olacağını söyledi. Daha sonra Meclis İdare Amirimiz, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’yu ziyaret ettik. Kendisi Ahıska kökenli. O da bizleri ve derneğimizi çok iyi takip eden birisi. Yaptığımız çalışmaları takdir etti. Özellikle Akhisar Mahallesinde yaşanan olayın yatıştırılmasında büyük görevler üstlendiğimizi söyledi. Daha sonrasında Göç İdaresi Genel Müdürü sayın Atilla Toros’la çok verimli bir görüşme yaptık. Oturma izninde ve vatandaşlık alımında yaşanan sıkıntıları anlattık. Kendileri çok güzel bir haber verdi. Ahıskalılara özgü oturma izniyle alakalı yeni bir düzenlemenin yapıldığını ve vatandaşlıkla eşdeğer olacağını söyledi. Denklik, vatandaşlık ve sağlıkla alakalı sorunları kendisine ilettik. Konuları araştırıp bizleri bilgilendireceğini söyledik” dedi.

 

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Taş, “Devletimiz böyle sıkıntıların içinde bizleri boş bırakmadığını gördük. Gerçekten ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Fakat bunca sorunun içinde bizimle alakalı her türlü çalışmanın yapıldığını gözümüzle gördük. Bu bizi mutlu etti. Halkımızın da rahat olmasını istiyoruz. Devletimiz bizi sahipsiz bırakmıyor. Belki sorunlarımızın çözümü gecikmiş olabilir. Ama bu değildir ki, devletimiz bizi önemsemiyor. Tüm sorunlarımız hakkında bilgileri var. Sorunların çözümü için çalışmalar yapılıyor. Önümüzde ki günlerde bütün sorunlarımızın sırasıyla çözüleceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AKHİSAR’DAKİ KONUŞMALARIM ÇARPTIRILDI

Akhisar Mahallesinde yaşanan silahlı saldırı sonrası Ahıskalı vatandaşlara seslenirken kullandığı cümlelerin çarptırıldığını belirten Mehmet Taş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Olaylarda kendi konuşmasının çarpıtıldığını ifade eden Taş, “Olayların büyümemesi için Kaymakamımızın, Emniyet Müdürümüzün ve bizleri gayreti oldu. Belki tüm Türkiye’ye yayılacak toplumsal bir olaya dönüşecekti. Benim oradaki konuşmaları karşı tarafın yanlış anladığını gözlemledim. Bu konuda benim hiçbir topluma, millete kötümseyecek, karalayacak hiçbir kelimem olmamıştır. Orada ki benim hain lafım, haince o saldırıyı yapanlaradır. Bizim içimizde nasıl provokatörler olduğu gibi onlarında içinde vardı. Ve benim laflarımı çarpıttılar. Sanki tüm Huzur Mahallesinde yaşayan halka söylemişim gibi lanse etmeye çalıştıklarını duydum. Tüm söylediklerim saldırıyı yapanlaradır”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş