HAYRA DAVET ŞENLİĞİ

İnegöl İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, hayırsever iş adamlarını bir araya getirdi. Düzenlenen yemeğe konuşmacı olarak katılan Semerkand Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gökçe, Semerkand Vakfı’nın amacı ve işlevi hakkında bilgiler verirken, iş adamları ve vatandaşları 21-31 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da düzenlenecek olan Hayra Davet Kermesi’ne davet edildi.

Yayınlama: 20.04.2016
839
A+
A-

Geçtiğimiz gün Dore Gold Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gökçe, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur’an tilaveti ile başlayan programın sonunda yemek ikramında bulunuldu.






 

Programda açıklamalarda İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şenol, hayr üzere çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu konuda kendilerine destek veren işadamlarına teşekkür etti.

 

Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gökçe ise, “Bizim her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu günleri yaşıyoruz. Özellikle İslam coğrafyasında karışıklıklar olduğunu görüyoruz. Ve soruyoruz neden bunlar başımıza bunlar geliyor? Bunlar ne zaman bitecek? Diye soru soruyoruz kendimize. İşin asıl tılsımı da bizim bu konuların hepsine çare olacak Allah Resulü gibi bir önderimiz var. Peygamberler Allah tarafından bazı şeyleri hatırlatmak için gelmişler. Ne olduğumuzu, kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi unutmayalım diye görevlendirilerek gelmişler ve örnek bir hayat sürmüşlerdir. Kendisine hurma ikram edildiğinde, 2 gün bir şey yememesine rağmen bu ikramı alın Ashab-ı Suffa’ya götürün, ilim ehline bakın, onlar yeter ki karınları tok zihinleri açık olsun, ilme devam etsin diye ilme bu kadar önem veren bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu önderi adım adım takip etsek, birçok sorunun ortadan kalktığını göreceğiz. arih boyunca ehl-i tasavvuf da bu örnekleri insanlara anlatmak için mücadele etmişler. İnsanların ve hatta canlıların neye ihtiyacı varsa, bu ihtiyacı ortadan kaldırmak için mücadele etmişler”

 

“Bugün Semerkand Vakfı ve kardeş dernekler olarak Beşir Derneği, Ukba Derneği ve TÜMSİAD ile beraber yapılmış olan çalışmalara bakıyoruz, dünyada 108 ülkeye ulaşılmış ve çalışmalar yapılmış bir zincir var. Bu 108 ülkeye nasıl ulaşıldı? Zaman zaman sizlere geliyorlar diyorlarki; “Abi Ramazan geldi, kumanyamız var. Alıp dağıtır mısınız?” Bazen geliyorlar dergimiz var abone olur musunuz? Bazen geliyorlar bugün kandil, kandil simidi alır mısınız? Bazen geliyorlar kermesimiz var diyorlar. İşte yapılan bütün bu çalışmaların altında yatan amaç; dünyadaki insanlara gidildiğinde, oradaki insanların ihtiyaçları tespit edildiğinde, o ihtiyaçları gidermek için çaba sarf eden bir grubun size gelip teklif ettiği hizmetlerdir. Beşir Derneği vasıtası ile Afrika’ya gittiğinizde, insanlar susuzluktan perişan olmuşlar, kantonlarda yaşıyorlar. Evinden, barkından, ailesinden uzak kalmışlar. 10 Yaşında bir kız çocuğu annesi nerde bilmiyor. Babası hangi kantonda yaşıyor bilmiyor. Kendisi ortada kalmış. Sahip çıkan varsa var, yoksa ölüme terk edilmiş demektir. Afrika’daki insanlar yerin altına 80 metre açabilseler, su çıkaracaklar. Aslında su yok değil, su var. Ama onu çıkaracak teknolojileri, eğitimleri, birlikleri ve beraberlikleri buna sahip değil. Tarihimizi dinlerken Asya’da, Avrupa’da, Afrika’da atalarımız at koşturmuş, insanlara hizmet etmiş olması göğsümüzü kabartıyor. Ama bugün aynı kıtalarda, aynı insanların hizmete ihtiyacı var dediğimizde, nefis gibi bir engele sahibiz. Tabi orayı görmediğimiz için burada çok rahat konuşabiliyoruz. Eğer bizim evlatlarımız hala bizim övündüğümüz tarih ile övünürse, bizim varlığımızın ne anlamı kalır?”

 

“Doğada nefes alıp veren herşeyi yiyen insanlar var. Bugün onlara İslamiyet’i anlattığınızda, kafalarında takkeleri ile başlarında başörtüsü ile hanımefendiler namaza saflarında cemaat olarak namaz kıldıklarını görüyoruz. Ama gitmezseniz oralara bunları nasıl başarabileceksiniz? Gitsinler buralarda anlatsınlar diye, Osmanlı Medrese usulü ile ders veren Kur’an Kursları açılıyor. Türkiye’de açılıyor, Fransa’da açılıyor, Almanya’da açılıyor, Belçika’da açılıyor, Ürdün’de açılıyor, Özbekistan’da açılıyor. Buralarda insanlar yetiştirilmeye çalışılıyor. 10 Senelik eğitimlerle beraber icazetli hocalarımız, ülkemizde olmakla birlikte farklı ülkelere giderek insanlara Allah’ın dinini anlatıyorlar. Bakın Çin’e gidiyorsunuz sahabe mezarı var.  Onlar hicret ederek Allah’ın dinini anlattılar. Anadolu’da da bu gibi örnekler var. Bu örnekler bizlere mirastır. İlim öğrenen ve öğrendiği ilmi hicret ederek anlatacak bir taifeye ihtiyacımız var. Semerkand Vakfı ve diğer kardeş dernekler olarak bu konuda hizmetler yürütülüyor” dedi.

 

Gökçe konuşmasının sonunda “4. Geleneksel Semerkand Hayra Davet Şenliği, 21-31 Mayıs tarihleri arasında Bursa Kültür Park Gökçen Plaza da 14.000 metre kare kapalı alanda düzenlenecek.  Şenlik Bursa, Kütahya, Eskişehir, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik illeri ve ilçelerinin katılımı ile yöresel ürünler, bayanların el emeğiyle hazırladığı çeyizlik ürünler gıdadan ev tekstiline, beyaz eşyadan mobilyaya, elektronikten ayakkabıya kadar bütün ihtiyaçlara cevap verecek bir organizasyon olacak. Sizlerinde hayrda katkınız olsun istiyoruz. Bu nedenle şenliğimize sizleri de davet ediyoruz” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş