685 okuma yazma öğrendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de başlatılan “Okuryazarlık Seferberliğine” bugüne kadar toplam 685 kişi katıldı.

Yayınlama: 03.01.2019
919
A+
A-

İnegöl’de 7 Mart 2018 yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi’nde başlayan seferberlik uygulaması kırsal ve merkez mahalleler olmak üzere toplam 58 kurs merkezinde yapıldı. 8’i kırsal mahallede yapılan kurslardan 50’si ise şehir merkezinde bulunan ortaokul, lise ve halk eğitim merkezi binasında gerçekleştirildi.

 

Toplam 80 saatten oluşan okuma yazma kursuna İnegöl’den 685 kişi katılarak okuma yazma öğrendi. Okuma yazma kursiyeri 685 kişiden sadece 71’i erkek kursiyerlerde oluşurken, 614’ü kadınlardan oluştu.






 

685 kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği ile birlikte Halk Eğitim Merkezi’nde açılan okuma yazma kurslarına katılarak okuma yazma öğrendi.

 

Kurslara kayıtların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde devam ettiği öğrenildi. Kursu tamamlayan kursiyerlere okuma yazma sertifikası Halk Eğitim Merkezi tarafından veriliyor.

 

İnegöl’de okuma yazma bilmeyen 7 bin kişinin olduğu bilgisine ulaşıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş