Muşmula fiyatları üreticiyi sevindirdi

Halk dilinde ‘Döngel’ diye adlandırılan Muşmula’nın hasat zamanı sona ermek üzere. Bursa’da hasadını tamamlayan çiftçiler, mahsullerini soğuk depolara taşırken, geçen seneye göre fiyatlardaki artış üreticiyi sevindirdi.

Yayınlama: 18.10.2018
1.092
A+
A-

Bol miktarda C vitaminini içermesi ile birlikte az kalorili olması nedeni ile bir çok vatandaşın damak tadına da hitap eden Muşmula’nın hasat zamanı tamamlanmak üzere. Bursa’nın İnegöl ilçesinde Muşmula hasadı tamamlanırken, üreticiler fiyatlardan memenun.

 

İnegöl’de en geniş Muşmula bahçelerine sahip olan Halil Akdeniz isimli çiftçi, rekoltenin düşük, fiyatların yüksek olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:






 

“Muşmula hasılatı geçen seneye göre hasılatı eksik. Yani üründe eksiklik var ama tane güzel. Hasadımızı tamamladık. Buzhanemize koyduk. Yaklaşık 1.5 ay sonra satışa sunacağız. B zaman zarfında olgunlaşıyor. Daha sonra tabaklara konuluyor. Akabinde halde satıyoruz. Geçen seneye göre fiyatlarda hareketlenme var. Bunu dikmekle iş bitiyor. Bakımı da önemli. Diğer meyveler gibi bakım istiyor. Bakarsan karşılığını alıyorsun. Geçen sene taban fiyat 1.5 lirayken, 1.8 liradan başlayıp, 3.2 liraya kadar çıktı. Fiyatlar iyi, memnunum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş